Breinherstelprogramma | Newmedix

Breinherstelprogramma

Breinherstelprogramma

Nu is het moment om jezelf te bevrijden van de cravings van verslavingen, alcoholisme, van een posttraumatische stressstoornis, van chronische of acute stress en van depressies of angststoornissen. Het Breinherstelprogramma van newmedix is een klinisch bewezen manier om deze aandoeningen te overwinnen, zonder de slopende ontwenningsverschijnselen, de onophoudelijke craving of zucht of de ellenlange therapeutische behandelingstrajecten. Meer informatie over dit programma leest u hier onder.

Tijdens de behandeling zullen de neurotransmitters zich gaan herstellen en ook de receptorgevoeligheid zal toenemen. Hierdoor kunnen neurotransmitters beter worden opgenomen in de cel. Een gevoel van scherpte, helderheid, en een verbeterde gemoedstoestand worden dan ervaren. Maar door dit proces kunnen ook de onderliggende negatieve, onderdrukte emoties gemakkelijker naar boven komen. Mindswitch zorgt voor een optimale ondersteuning op dit vlak.

Voor elk type neurotransmitter, heeft het ontvangende neuron specifieke receptoren op het oppervlak. Als de moleculen van neurotransmitters zich binden aan een receptor, veroorzaakt dit een elektrische activiteit in de receptor van het neuron. Het ontvangende neuron laat dan de neurotransmittermoleculen vrij, zodat het versturende neuron hen terug kan absorberen uit de synaps, in een proces genaamd heropname. Door dit proces wordt de communicatiecyclus voltooid.

Als de receptoren op de neuronen beschadigd zijn, kunnen de neurotransmitters zich niet meer binden aan de receptoren. Zo vindt er geen correcte communicatie meer plaats in de hersenen. Hierdoor worden bepaalde zeer belangrijke stoffen niet meer aangemaakt, en loopt eigenlijk het volledige onderhoud van het lichaam en de hersenen uit de hand. De neuronen blijven bv. maar signaaltjes uitsturen, dat ze bepaalde stoffen nodig hebben. Het lichaam begint dan te vragen naar alcohol, drugs of voeding.

Met onze NAD-behandeling kunnen we mensen helpen die lijden aan alcoholisme en andere verslavingen. Onze breinherstelprotocollen zijn effectief en stellen mensen in staat om zonder ontwenningsverschijnselen van verslavende middelen af te komen. Dit doordat NAD een ontgiftigende (= detox) lichaamseigen stof is, die zorgt voor het herstel van de hersenen en van de receptoren in de hersenen. De stoffen helpen het lichaam te newmedixeren. Aan het einde van de behandeling geeft 90% van de patiënten aan geen craving meer te hebben.

Mensen met PTSS komen vaak in een neerwaartse spiraal terecht. Dit is goed vergelijkbaar met de neerwaartse spiraal van verslavingen. Net als bij verslavingen, zijn bij PTSS, chronische stress en angststoornissen de endorfine-receptoren op de neuronen in de hersenen beschadigd. Bij de een resulteert dit in verslavingen, bij de ander ontstaan verschijnselen die bij de posttraumatische stressstoornis of bij angststoornissen horen. Of beschadiging aan receptoren zich uit in verslaving, in PTSS of andere stoornissen, is mede afhankelijk van genetische aanleg en omgevingsfactoren.

Chronische stress is de onderliggende oorzaak van vele degeneratieve ziekten in ons land zoals hoge bloeddruk, hartproblemen, kanker, diabetes, artritis en nog veel meer. Stress is van origine bedoeld om ons uit levensbedreigende situaties te kunnen redden. Maar chronische aanhoudende stress zorgt ervoor dat ons lichaam ziek wordt. Symptomen zoals depressie en angst- en paniekstoornissen worden door chronische stress ontwikkeld. Hierdoor komen we in de negatieve spiraal naar beneden terecht. Ons Breinherstel Programma is ervoor bedoeld, om deze spiraal te doorbreken.

Dit kan bijvoorbeeld omvatten: werkeloosheid, dakloosheid, depressie, verslavingen en zelfs zelfmoord. Bij zowel verslavingen als depressie, angststoornissen of PTSS, zien we vaak een voortdurende neergaande spiraal. newmedix heeft de NAD-behandeling naar Europa gehaald die mensen kan helpen. Het protocol herstelt de neurotransmitterbalans in getraumatiseerde personen. De behandeling kent een 97,5% patiënttevredenheid (Amerikaans klinisch onderzoek) en 90% van de patiënten heeft zelfs de ergste PTSS overwonnen met dit protocol.

De behandeling herstelt de balans in de chemische signaalstofjes, de neurotransmitters, in de hersenen. Centraal in de behandeling is het gebruik van het klinisch bewezen middel NAD, wat intraveneus wordt toegediend. Het breinherstelprotocol geeft het brein de voedingstoffen die het nodig heeft om de chronische stresscyclus te doorbreken en het stressregulatiesysteem te herstellen. Wanneer het brein is hersteld kan het terugkeren naar zijn belangrijkste taak: als controlecentrum te fungeren voor het herstel van het lichaam. Stressgerelateerde aandoeningen kunnen doorgaans in zes dagen worden behandeld. Hierbij wordt het breinherstelprotocol toegepast, met daarbij essentiële vitamines, mineralen en sporenelementen.

NAD is een ontgiftigende (= detox) lichaamseigen stof, die zorgt voor het herstel van de hersenen en van de receptoren in de hersenen. Het protocol bestaat uit het gebruik van intraveneuze en orale aminozuren en vitamines. Deze stoffen helpen het lichaam te newmedixeren en de hersenen te herstellen. Het programma wordt aangestuurd door een team van deskundigen met uiteenlopende disciplines: een arts, verpleegkundigen, Mindswitch-coaches en een orthomoleculair therapeut. Wij worden rechtstreeks ondersteund door de grondlegger van deze therapie in de Verenigde Staten.

NAD is een co-enzym van Niacine. Het is de belangrijkste brandstof voor het maken van energie in elke cel van het lichaam. Onderzoek in 1960 toonde de effectiviteit van dit middel aan bij het ontgiften van patiënten van alcohol, opiaten, pijnstillers, e.d. NAD-tekort in de cellen van de hersenen leidt tot symptomen zoals prikkelbaarheid, geheugen- en concentratieproblemen, depressie, apathie, verhoogde angst en paniek en toegenomen craving naar alcohol, suiker of nicotine. Het breinherstelproces herstelt de continue aanvoer van natuurlijke NAD co-enzymen.

In meer dan 90% van de gevallen heeft de NAD-behandeling effectief geholpen om patiënten te laten afkicken van verslavende middelen. Daarnaast verbetert NAD ook de gezondheid en het welzijn, die door de jaren van drugsmisbruik en/of lijden zijn aangetast. 97,5% van de patiënten zijn tevreden over de resultaten die zij met onze behandeling boeken (Amerikaans klinisch onderzoek).

De patiënten die de NAD-therapie reeds hebben ondergaan, melden de volgende verbeteringen:

 • geen craving of zucht meer
 • verhoogde helderheid van de geest
 • een beter probleemoplossend vermogen
 • een verbeterde focus en concentratie
 • meer energie
 • betere stemming

Verslavingen, PTSS, depressie en angststoornissen zijn aandoeningen die zowel fysiologisch (van het lichaam) en psychologisch (mentaal) van aard zijn. Onze behandeling ondersteunt het overwinnen van deze aandoeningen op het fysiologische vlak. In combinatie met psychologische begeleiding, individuele- of groepstherapie, zijn patiënten in staat om duurzaam te herstellen. Om optimale ondersteuning te kunnen bieden, werken wij daarom samen met Mindswitch. Mindswitch zorgt voor de psychische ondersteuning tijdens uw behandeling.

Gevolgen van dalende NAD+ niveaus

NAD+ zit in elke cel van het lichaam (1) en het is essentieel voor een efficiënte energieoverdracht van voeding naar de weefsels. NAD+ is ook nodig voor het uitschakelen van genen die het verouderingsproces versnellen.(4) Vanuit het oogpunt van cellulaire energie zal een lagere NAD+ spiegel de mitochondriale functie verminderen, waardoor er minder energierijke ATP-moleculen worden geproduceerd en waardoor ook het aantal mitochondriën zal afnemen.(5,11) Deze vicieuze cyclus zorgt voor de vele fysieke symptomen van veroudering. De afname van NAD+ veroorzaakt defecten in zowel de energie- en gen-gerelateerde functies. Het ontstaan van deze defecten noemen wij het verouderingsproces.(10) De gevolgen van een daling van NAD+ en de daaropvolgende verminderde productie van SIRT 1 en SIRT 3 enzymen zijn:
 • Neurodegeneratie in de hersenen, (10,27,28)
 • Vasculaire ontstekingen, waardoor schade aan bloedvaten kan ontstaan die leidt tot een beroerte of hartaanval, (27,29,30)
 • Verhoogde vetopslag in de lever, wat kan leiden tot niet-alcoholische leververvetting (NAFLD), (31-33)
 • Verhoogde vetproductie en afzetting in wit vetweefsel, de primaire vorm van opslag van vet in het gevaarlijke buikvet, (34,35)
 • Insulineresistentie, cellen zijn niet goed in staat om adequaat glucose te verwijderen uit het bloed. Dit leidt tot hogere bloedsuikerspiegels en rechtstreeks tot het metabool syndroom, (30,36,37)
 • Vermoeidheid, verlies van spierkracht.(38,39)
Om deze degeneratieve processen tegen te gaan, is het noodzakelijk de hoeveelheid NAD+ in ons lichaam te optimaliseren. Door het verhogen van de intracellulaire NAD+ niveaus, kan leeftijdsgebonden mitochondriale disfunctie worden omgekeerd.(5) Een van de manieren om dit te bereiken is door aan caloriebeperking te doen, waarvan is bewezen dat het NAD+ niveaus verhoogt. (5,25) De meeste mensen vinden significante caloriebeperking echter bijna onmogelijk. Sinds kort is er in Nederland een methode om het NAD+ niveau op een snelle en efficiënte manier te verhogen. We gebruiken hiervoor intraveneuze NAD+. Hierdoor kunnen we de mitochondriale functie herstellen. De concentraties van NAD+ kunnen geoptimaliseerd worden, wanneer we dit rechtstreeks in de bloedbaan inbrengen. U kunt een afspraak maken in ons centrum voor een behandeling met NAD+.

Tijdens de behandeling zullen de neurotransmitters zich gaan herstellen en ook de receptorgevoeligheid zal toenemen. Hierdoor kunnen neurotransmitters beter worden opgenomen in de cel. Een gevoel van scherpte, helderheid, en een verbeterde gemoedstoestand worden dan ervaren. Maar door dit proces kunnen ook de onderliggende negatieve, onderdrukte emoties gemakkelijker naar boven komen. Mindswitch zorgt voor een optimale ondersteuning op dit vlak.

Voordat het Breinherstel Programma start zal er een intake gesprek met Mindswitch en de patiënt plaats vinden. Mindswitch is een bedrijf dat coaching, analyses en mindfulness trainingen aanbiedt, met als doel een mentale bewustwording die ten goede komt aan uw gezondheid en welbevinden. Hieronder kijken we naar de opbouw en insteek van het Mindswitch programma:

 • samenwerking tussen lichaam en geest
 • groepstraining
 • individuele coaching
 • afsluitend persoonlijk analytisch rapport en advies

Mindswitch is overtuigd van de samenwerking tussen lichaam en geest. Je bent gezond als deze twee in balans zijn. In bepaalde situaties kan het voorkomen dat je lichaam meer ondersteuning nodig heeft van je geest of visa versa. newmedix ondersteunt uw lichaam – en Mindswitch ondersteunt uw geest. Mindswitch biedt daarom tijdens het breinherstel programma een mindfulness groepstraining, coachingsgesprekken en een persoonlijke analytische rapportage voor verdere groei na de behandeling.

Mindfulness is een mentale training die je tijdens de kuur rust, ruimte en ontspanning zal geven. De training bestaat uit gezamenlijk uitgevoerde aandachts- en ontspanningsoefeningen. Deze oefeningen zullen vanaf de derde dag van de kuur plaats vinden.

Wanneer de patiënt gebruik heeft gemaakt van de coachingsgesprekken, zal Mindswitch de patiënt na het programma uitnodigen om het persoonlijk analytisch rapport te bespreken. Hierin worden ook aanbevelingen voor de toekomst gegeven. Bewustwording is de eerste stap naar verandering. Wanneer de patiënt daadwerkelijk de verandering blijvend wilt doorzetten, is het mogelijk om na het breinherstelprogramma gebruik te blijven maken van de diensten van Mindswitch.

De eerste stap bestaat uit een intake waarbij we een analyse maken en uw medische voorgeschiedenis in kaart brengen. Aan de hand van deze eerste evaluatie zullen we bepalen welk protocol van toepassing voor u zal zijn. Doorgaans heeft een NAD-behandeling voor een verslaving een lengte van 10 dagen. Soms wordt besloten dit te verlengen naar maximaal 13 dagen. Patiënten met PTSS hebben een behandelperiode van 6 dagen. Ook patiënten met een stressgerelateerde aandoening zullen doorgaans een korter behandelschema volgen. In alle gevallen, zal er een intake plaatsvinden met een Mindswitch coach.

Protocollen

De patiënt krijgt op het individu toegespitste IV (intraveneuze) protocollen onder toezicht van een medische staf. Deze intraveneuze behandeling verbetert en bevordert het gezond functioneren van de hersenen. Deze infusen bevatten aminozuren, vitaminen en mineralen om de tekorten aan neurotransmitters, ontstaan door chronische stress, acute stress of trauma, te herstellen. Aan het einde van de behandeling zullen de cravings van de patiënt helemaal weg of sterk verminderd zijn. Met helderheid van geest kan de patiënt weer een leven leiden vrij van verslavingen.

Het begin van Genezing

Deze behandeling is geen genezing. Het is het begin van het genezingsproces. Zodra het optimaal functioneren van de hersenen is hersteld, heeft de patiënt de helderheid van geest om deel te nemen aan het herstelproces. De patiënt heeft nu veel meer de kracht om compulsief gedrag te stoppen, en om bewustere keuzes te maken die zelf-ondersteunend zijn in plaats van zelfdestructief.

Alle behandelingen zijn afgestemd op de reactie van het individu en de lengte van behandelingen kan variëren. De minimale NAD-behandeling voor een verslaving is meestal 8 tot 13 dagen of soms zelfs nog langer. Voor mensen met PTSS is de behandeltijd zes dagen. Ook mensen met angststoornissen volgen doorgaans een programma van 6 dagen.

Boosters

Wij adviseren periodieke “boosters” of follow-up behandelingen, meestal voor een halve dag om de 6 maanden. Bij sommige aandoeningen, of als de patiënt het gevoel heeft het nodig te hebben, kan een nabehandeling eerder dan na 6 maanden plaatsvinden.

Behandelprotocol NAD-infusen

NAD infusen voor een periode van 6 dagen. Dag 1 : infuustijd: 10 uur Dag 2: infuustijd: 10 uur Dag 3: infuustijd: 5 uur Dag 4: infuustijd : 5 uur Dag 5: infuustijd: 3,5 uur Dag 6: infuustijd: 3,5 uur

Doel van de behandeling

NAD is een stof die de hersencellen ontgift van toxische stoffen, de neurotransmitters weer in balans brengt en de energieproductie in de hersencellen weer herstelt. NAD heeft zich bewezen bij de behandeling van depressie, angststoornissen, PTSS en bij het afkicken van verslavingen.

Ondersteunde Supplementen

Ondersteunend zullen supplementen worden geadviseerd. Dit zal individueel worden bepaald aan de hand van o.a. bloedonderzoek. Supplementen worden apart in rekening gebracht.

Betalingsvoorwaarden

De betaling dient vooraf voldaan te zijn op het rekeningnummer van newmedix. Voorts zijn op onze behandeling onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

FAQ

Is de behandeling veilig?

Ja. Het is volkomen veilig. Onze BIG geregistreerde verpleegkundigen werken onder toezicht van een gediplomeerd arts, die een op maat gemaakt behandelplan opstelt en de voortgang van elke patiënt in de gaten houdt. De intraveneuze NAD wordt gemaakt door een zelf bereidende apotheek, die gespecialiseerd is in het maken van NAD.

Hoe ziet de behandeling er uit?

De NAD-behandeling duurt meestal tien dagen. De infusie-tijd varieert van dag tot dag. We vragen de patiënten een intake vragenlijst in te vullen. Daarnaast wordt er ook een bloedonderzoek en een fysiek onderzoek gedaan. De arts beoordeelt de resultaten en ontwikkelt een op het individu toegesneden behandelplan. Op alle dagen van de behandeling zal een verpleegkundige een infuus aanbrengen bij de patiënt. De patiënt ontspant in een relaxstoel terwijl het infuus met de breinherstel -stoffen langzaam wordt toegediend door de ader. Tussen de vierde en de achtste dag voelen patiënten doorgaans een geweldige mentale helderheid. De infusen worden goed verdragen en de bijwerkingen zijn mild. Een patiënt kan soms een beklemmend gevoel op de borst krijgen. Deze pijn is niet cardiaal verwant. Misselijkheid treedt op wanneer de infusiesnelheid te hoog is voor de individuele tolerantie. Deze bijwerkingen verdwijnen wanneer de infusiesnelheid wordt aangepast. De ernstige lichamelijke ontwenningsverschijnselen worden verminderd en blijven vaak zelfs helemaal uit. Het is echter wel belangrijk het volledige protocol te doorlopen om craving te minimaliseren of te elimineren. Let op: na de behandeling dienen de psychologische aspecten van verslaving nog steeds te worden aangepakt. Gedurende de dag van de behandeling kan de patiënt televisie kijken, lezen, eten, of wat slapen. Aan het eind van de dag wordt het infuus losgekoppeld en de patiënt verlaat het medisch centrum. De eerste twee dagen mag u iemand meenemen om u te ondersteunen. Vanaf de tweede dag is er iemand aanwezig van Mindswitch die u indien nodig psychisch kan ondersteunen.

Wat houdt het breinherstelprotocol in?

De lichamelijke en geestelijke conditie verslechtert als gevolg van chemische afhankelijkheid en/of chronische stress. Dit heeft tot gevolg dat de hersenen niet goed werken omdat de neurotransmitters uit balans zijn. Om deze balans weer te herstellen dienen we de cel-functie in de hersenen te herstellen. Het breinherstelprotocol is een infuusprotocol dat een co-enzym van vitamine B3 (niacine) combineert met een toediening van aminozuren, vitaminen en mineralen. Dit protocol zorgt ervoor dat de patiënt bijna of volledig bevrijdt zal worden van craving.

Hoe zit het met meerdere verslavingen?

Het NAD breinherstelplan kan meerdere verslavingen gelijktijdig behandelen. Vele combinaties van voorgeschreven of illegale stoffen, met inbegrip van geneesmiddelen op recept, recreatieve drugs en alcohol, kunnen met het breinherstel protocol worden behandeld.

Is het breinherstelprogramma een remedie tegen verslaving?

Verslaving is een chronische ziekte. Er is op dit moment geen middel dat kan claimen dat het verslavingen kan genezen. Het breinherstelprogramma is een veilige, effectieve manier om meer controle te krijgen over verslavingen, PTSS, depressie of angststoornissen en zo uit de negatieve spiraal te komen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE NIEUWSTE GEZONDHEIDSONTWIKKELINGEN EN

ONTVANG HET CEL HERSTEL VOEDINGSPLAN KADO