Coaching Mindfulness Based Cognitieve Therapie | Newmedix

Coaching & Mindfulness

Coaching & Mindfulness

BeTrue is een samenwerkings partner van Newmedix. BeTrue biedt coaching aan gebasserd op de mindfulness based cognitieve therapie. Tevens geeft BeTrue mindfulness trainingen. Bij Newmedix worden deze diensten door Liana Verberg gegeven. Verder werkt BeTrue ook in Amsterdam en Utrecht.

Coaching Mindfulness Based Cognitieve Therapie

De coaching is gebaseerd op de Mindfulness Based Cognitieve Therapie (MBCT). MBCT is een bewezen effectieve therapie bij angst, stress, overmatige controlebehoefte, depressie, burn-out, verslaving etc. Het kan zijn dat je in je leven belemmeringen ervaart zoals angst, stress, snel geïrriteerd zijn, snel emotioneel zijn, eenzaamheid ervaren, negatieve gedachtes en gevoelens hebt etc.

De coaching richt zich op het in kaart brengen van de belemmerende patronen en de (emotionele) oorzaken hiervan. Hierdoor wordt je bewust hoe deze belemmeringen zich uitten in je dagelijkse leven en wat dit patroon in stand houdt. Je kan ook kiezen voor een analytisch rapport (wegwijzer). Dit geeft meer inzicht in je patronen en de oorzaken ervan. Tijdens de coaching worden deze belemmeringen door verschillende ( cognitief gedrags-) therapeutische interventies behandeld waarvan mindfulness een belangrijke tool is.

Vanuit de mindfulness wordt je begeleid naar de oorzaak van je patroon zodat je hieraan de aandacht kan geven die nodig is om deze emoties te verwerken. Je krijgt praktische handvatten en oefeningen mee zodat je het patroon daadwerkelijk kan transformeren. Je krijgt het vertrouwen dat wat er ook in je leven zal gebeuren je de middelen hebt om hier mee om te gaan en je een positieve switch kan maken.

Mindfulness training

Mindfulness is een mentale training, het wordt ook wel een aandachts- en ontspanningsoefening genoemd. Het is een training met als doel je bewuster te maken van je gedachten, gevoelens, je lichaam en je omgeving. Je krijgt meer zelfinzicht, je leert spanning te herkennen en jezelf weer te ontspannen. Je leert je meer te focussen en met stress om te gaan .

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het beoefenen van mindfulness een positief resultaat heeft op onze gezondheid en welzijn. Tijdens de training worden momenten van educatie en zelf reflectie afgewisseld met het leren beoefenen van verschillende mindfulness oefeningen. Er zijn ook elementen vanuit de cognitieve gedrags- therapie vermengd in de training waardoor je inzicht krijgt in een patroon van jezelf wat tegen je werkt en handvatten krijgt hoe je deze kan transformeren.

Tijdens de start van de training krijg je een werkboek met extra opdrachten, tips en informatie. Samen zorgen we ervoor dat je ook na de training een persoonlijk plan op maat hebt zodat je zelfstandig verder kan. Tijdens en na de training kan je gebruik maken van de tools van BeTrue, een online domein met allerlei praktische hulpmiddelen en audio van begeleide mindfulness oefeningen.

Gratis Adviesgesprek 8-weekse mindfulness traning

Benieuwd of Newmedix ook jou kan helpen? Vraag direct een gratis adviesgesprek aan:

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE NIEUWSTE GEZONDHEIDSONTWIKKELINGEN EN

ONTVANG HET CEL HERSTEL VOEDINGSPLAN KADO