Glutathiontherapie en Parkinson | Newmedix

Glutathiontherapie

Glutathiontherapie

Glutathion is een antioxidant die door het lichaam zelf wordt aangemaakt. Deze stof is van vitaal belang voor de gezondheid van de hersenen en voor een goede leverfunctie. Patiënten met de ziekte van Parkinson hebben een groot tekort aan glutathion. Dit feit wordt over het hoofd gezien door de conventionele en gebruikelijke benaderingen van deze ziekte. De gebruikelijke behandeling richt zich bijna alleen maar op het stimuleren van dopamine beschikbaarheid. In een studie uitgevoerd in Italië, kregen Parkinson patiënten intraveneus glutathion tweemaal daags gedurende 30 dagen. De deelnemers werden met tussenpozen van een maand tot zes maanden onderzocht. Alle patiënten waren significant verbeterd na de therapie met glutathion. Er was sprake van een 42 procent daling in invaliditeit. Zodra glutathion therapie stopte, stopte ook het effect. De onderzoekers rapporteerden dat er vrijwel geen bijwerkingen zijn van de behandeling.

In 1998 begon Dr. Perlmutter met het toedienen van intraveneuze glutathion aan zijn patiënten in het Perlmutter Health Center (U.S.A.). . De Parkinson patiënten die behandeld zijn met glutathion kunnen een verbetering ondervinden ten aan zien van stijfheid, mobiliteit, spraak, humeur en trillen.

Glutathion is de meest krachtige antioxidant in de hersenen, en biedt bescherming van de hersenen tegen schade door vrije radicalen. De progressie van de ziekte kan hiermee worden vertraagd. Naast het feit dat glutathion de hersenen beschermd tegen de schade door vrije radicalen maakt glutathion de cellen ook gevoeliger voor dopamine. Uit de onderzoeken van dr Perlmutter blijkt dat glutathion therapie goed kan werken in combinatie met L-dopa, waardoor patiënten lagere doses van het geneesmiddel nodig hebben. Nog een ander voordeel van deze therapie is dat glutathion het ontgiftend vermogen van de lever verbetert. Hierdoor worden de hersenen beschermt tegen giftige stoffen die geassocieerd zijn met Ziekte van Parkinson. Er zijn supplementen, zoals NAC en alfa-liponzuur, die de glutathion niveaus een klein beetje verhogen. Een echte glutathion boost wordt alleen bereikt als het direct in de bloedbaan wordt toegediend. Intraveneuze glutathion therapie is tot op heden de beste optie om glutathion spiegels significant te verhogen. Het lichaam heeft een constante bron van glutathion nodig om normaal te functioneren. Omdat Parkinson patiënten niet genoeg glutathion produceren dienen ze hiervoor behandelingen te krijgen. Normaal gesproken wordt intraveneuze glutathion therapie één tot drie keer per week gegeven. Elke behandeling duurt ongeveer 20 minuten.

Gratis Adviesgesprek

Meer informatie over glutathion therapie? Vraag direct een gratis adviesgesprek aan:

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE NIEUWSTE GEZONDHEIDSONTWIKKELINGEN EN

ONTVANG HET CEL HERSTEL VOEDINGSPLAN KADO