Nad anti aging | Newmedix

Nad anti aging

NAD+ en anti–aging

Normale veroudering gaat gepaard met een aanzienlijke toename van vermoeidheid en verlies van kracht. De vermoeidheid die we voelen weerspiegelt de innerlijke verzwakking van de cellulaire functies, die juist van cruciaal belang zijn voor het levensbehoud.

NAD+ is de term die in de wetenschappelijke literatuur wordt gebruikt voor een cellulaire verbinding genaamd Nicotinamide Adenine Dinucleotide. NAD+ wordt in elke cel in het lichaam gevonden en is essentieel voor het leven.(1,2) NAD+ zorgt ervoor dat de voeding die ingenomen wordt kan worden omgezet naar een vorm van energie die gebruikt kan worden door onze cellen, om zodoende onze celfuncties te verbeteren. NAD+ is ook een stof die onze genetische expressie positief kan beïnvloeden. NAD+ kan genen uitschakelen die het degeneratieve verouderingsproces kunnen versnellen.(3,4)

Als de NAD+ niveaus dalen, neemt ook de mitochondriale functie af, met als gevolg ook een afname van het aantal mitochondriën.(3,5) Deze vicieuze cirkel van mitochondriale achteruitgang in zowel functie als aantal, leidt tot de vele fysieke symptomen van veroudering. De uitdaging voor de anti-aging geneeskunde is het vinden van een efficiënte manier om NAD+ op cellulair niveau te verhogen.

Sinds kort kunnen we in ons medisch centrum NAD+ intraveneus toedienen. Intraveneuze toediening wordt gedaan via een infuus, waardoor de concentratie NAD in het bloed op een veilige en effectieve manier wordt verhoogd.

Vooraanstaande universiteiten hebben onderzoek verricht naar NAD+ als een potentiële therapie voor leeftijdgerelateerde degeneratieve ziekten.(6) Substantieel en overtuigend onderzoek (2,7,8) toont aan dat NAD+:

 1. een unieke mogelijkheid bezit om weefsels te beschermen,
 2. DNA-herstel kan bewerkstelligen,
 3. Het leven verlengt en de cellen verjongt.

NADHet is al langer bekend dat NAD+ een belangrijke rol speelt bij de overdracht van energie – die vrijkomt uit glucose en vetzuren – naar de mitochondriën, zodat het kan worden omgezet in cellulaire energie.(2,9) Zonder voldoende NAD+ zal de energieoverdracht in de cellen sterk verminderen, waardoor het verouderingsproces vanwege mitochondriale disfunctie zal worden versneld. (5,10,11)

 

 

NAD+

NAD+ is een essentiële cofactor van de belangrijkste levensverlengende enzymen genaamd sirtuïnen.(5,12,13). Resveratrol staat bekend om zijn indirecte sirtuïne-activering .(14,15) NAD+ activeert direct de sirtuïnen om zodoende de genen die betrokken zijn bij het ouder worden positief te reguleren. (2,16) Sirtuïnen, specifiek SIRT1 en SIRT3, controleren de genexpressie van genen die betrokken zijn bij levensverlenging. Sirtuïnen vereisen NAD+ voor hun activiteit.(2,3,10,17-19) Onderzoek naar de sirtuïnen geeft een aanzienlijke hoeveelheid informatie over hoe we het verouderingsproces kunnen beheersen. Door het activeren van deze sirtuïnen, zijn we in staat om controle te krijgen over een van de anti-aging schakelaars van ons lichaam. SIRT enzymen schakelen bepaalde genen uit die het ouder worden van onze cellen juist bevorderen. SIRT enzymen kunnen bijvoorbeeld genen uitzetten die betrokken zijn bij:
 • ontstekingen, (20,21)
 • vetsynthese en opslag, (22,23)
 • bloedsuikerspiegel management.(3,22,23)
SIRT enzymen worden o.a. geactiveerd door caloriebeperking, de bewezen methode voor verlenging van de levensduur van alle organismen.(2,24) Door caloriebeperking worden de cellulaire spiegels van NAD+ verhoogd, waardoor de anti-aging sirtuïnen worden geactiveerd.(2,25,26)

Gevolgen van dalende NAD+ niveaus

NAD+ zit in elke cel van het lichaam (1) en het is essentieel voor een efficiënte energieoverdracht van voeding naar de weefsels. NAD+ is ook nodig voor het uitschakelen van genen die het verouderingsproces versnellen.(4) Vanuit het oogpunt van cellulaire energie zal een lagere NAD+ spiegel de mitochondriale functie verminderen, waardoor er minder energierijke ATP-moleculen worden geproduceerd en waardoor ook het aantal mitochondriën zal afnemen.(5,11) Deze vicieuze cyclus zorgt voor de vele fysieke symptomen van veroudering. De afname van NAD+ veroorzaakt defecten in zowel de energie- en gen-gerelateerde functies. Het ontstaan van deze defecten noemen wij het verouderingsproces.(10) De gevolgen van een daling van NAD+ en de daaropvolgende verminderde productie van SIRT 1 en SIRT 3 enzymen zijn:
 • Neurodegeneratie in de hersenen, (10,27,28)
 • Vasculaire ontstekingen, waardoor schade aan bloedvaten kan ontstaan die leidt tot een beroerte of hartaanval, (27,29,30)
 • Verhoogde vetopslag in de lever, wat kan leiden tot niet-alcoholische leververvetting (NAFLD), (31-33)
 • Verhoogde vetproductie en afzetting in wit vetweefsel, de primaire vorm van opslag van vet in het gevaarlijke buikvet, (34,35)
 • Insulineresistentie, cellen zijn niet goed in staat om adequaat glucose te verwijderen uit het bloed. Dit leidt tot hogere bloedsuikerspiegels en rechtstreeks tot het metabool syndroom, (30,36,37)
 • Vermoeidheid, verlies van spierkracht.(38,39)
Om deze degeneratieve processen tegen te gaan, is het noodzakelijk de hoeveelheid NAD+ in ons lichaam te optimaliseren. Door het verhogen van de intracellulaire NAD+ niveaus, kan leeftijdsgebonden mitochondriale disfunctie worden omgekeerd.(5) Een van de manieren om dit te bereiken is door aan caloriebeperking te doen, waarvan is bewezen dat het NAD+ niveaus verhoogt. (5,25) De meeste mensen vinden significante caloriebeperking echter bijna onmogelijk. Sinds kort is er in Nederland een methode om het NAD+ niveau op een snelle en efficiënte manier te verhogen. We gebruiken hiervoor intraveneuze NAD+. Hierdoor kunnen we de mitochondriale functie herstellen. De concentraties van NAD+ kunnen geoptimaliseerd worden, wanneer we dit rechtstreeks in de bloedbaan inbrengen. U kunt een afspraak maken in ons centrum voor een behandeling met NAD+.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE NIEUWSTE GEZONDHEIDSONTWIKKELINGEN EN

ONTVANG HET CEL HERSTEL VOEDINGSPLAN KADO