Veelgestelde vragen over infuustherapie | Newmedix

Veelgestelde vragen infuustherapie

Een infuus bestaat uit een holle naald of een plastic buisje. De naald heeft een plastic omhulsels en deze wordt geheel ingebracht. Daarna wordt de naald terug getrokken en blijft het plastic buisje in de ader achter. Het buisje wordt verbonden met een slang waaraan de infuuszak zit. De infuuszak kan gevuld zijn met verschillende vloeistoffen, afhankelijk van wat de patiënt nodig heeft.

Voordat wij een een vitamine infuus geven doen wij altijd bloedonderzoek. We nemen bloed af en sturen dit naar ons laboratorium. Er wordt dan naar de lever en nierfunctie en de status van uw vitamine huishouding gekeken. Hierdoor kunnen we veilig de juiste vitamines in de juiste hoeveelheden toedienen. Het gaat in het lichaam, en specifiek in onze cellen, om de juiste verhouding van de juiste vitamines, mineralen en aminozuren. Het doel van de vitamine infusen is om de optimale verhouding te creëren in uw lichaam.

Ja, de infusen zijn heel veilig. Over de hele wereld worden dezelfde inhoudsstoffen via deze wijze toegediend. Er is een heel klein risico op een allergische reactie. De afgelopen jaren is dit nog nooit voorgekomen, maar we houden dit te allen tijde zeer scherp in de gaten en we zijn erop voorbereid, mocht het in een uitzonderlijk geval toch voorkomen.

De infusen die wij geven zijn niet anders dan infusen die ziekenhuizen gebruiken. Hoewel het in Nederland nog niet zo gewoon is om vitamine-infusen te geven in ziekenhuizen, zie je in andere landen (Japan, Amerika, Duitsland) dat het steeds vaker voor komt. We gebruiken te allen tijde hoogwaardige materialen en inhoudsstoffen van ziekenhuiskwaliteit.

Omdat we vooraf vaststellen wat u vitamine en mineralen status is kunnen we precies op maat gesneden behandeling geven. U kunt sommige vitamines en mineralen ook teveel binnen krijgen. Teveel ijzer, teveel B6 of selenium kunnen klachten geven van verhoogde oxidatie tot haaruitval en/of tintelingen en gevoelloosheid in handen en voeten. Het is dus noodzakelijk om eerste te bepalen wat uw vitamine status is om het risico van overdosering weg te nemen. Van de in vet oplosbare vitamines A, D, E en K is bekend dat daar spaarzaam mee omgesprongen moet worden. Deze vitamines gebruiken we ook niet intraveneus. Bijna 90% van de mensen heeft een tekort aan Vitamine D. Deze vitamine geven we uitsluitend als injectie.

De infusen duren doorgaans een half uur tot een uur, afhankelijk van de hoeveelheid inhoudsstoffen van een infuus.

Er zijn verschillende soort infusen te krijgen, met elk een eigen werkzaamheid. Zo hebben we infusen die hydraterend werken, anti-verouderingsinfusen, infusen voor het verbeteren van de gemoedstoestand, infusen voor ontgifting, infusen tegen acute virale infecties. Er zijn verschillende combinaties van infusen mogelijk. Door het combineren van verschillende inhoudsstoffen creëren we zodoende bij elk infuus een eigen werkzaamheid.

De vitamines en mineralen in bijvoorbeeld een vitamine C infuus zorgen voor newmedixatie en herstel van het lichaam in situaties van stress of lage weerstand. Bij deze klachten zou een infuus kunnen bijdragen aan een uw gezondheid.

De pijngrens verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen ervaren een prik met een naald als pijnloos terwijl anderen het weer pijnlijk vinden. Voor de laatste groep zijn er verschillende methoden om het prikken minder pijnlijk te maken.

Er zijn maar heel weinig medicijnen die een interactie hebben met onze vitamine-infusen. We nemen altijd uitvoerig de medische voorgeschiedenis door, om een eventuele interactie met een vitamine-infuus vooraf uit te sluiten .

Bloeduitstortingen ofwel hematomen komen voor als de infuusnaald door het bloedvat prikt en het bloed onder de huid zich ophoopt. Het gebeurt niet vaak maar het kan soms wel voorkomen na een infuus. Deze bloeduitstortingen herstellen vanzelf, vaak al na enkele uren.

We onderzoeken eerst door middel van bloedonderzoeken wat voor tekorten aan vitamines en mineralen je hebt. Afhankelijk van welk vitaminetekort iemand heeft, merken de meeste mensen vaak al direct na het eerste infuus een duidelijke verbetering. Mensen die ernstig vermoeid zijn hebben vaak meerdere infusen nodig om het maximale resultaat te krijgen.

De infusen bevatten stoffen in hoeveelheden die niet kunnen leiden tot overdosering in het lichaam. Als je gezond bent zou je theoretisch gezien elke dag veilig een vitamine-infuus kunnen nemen. Het komt nauwelijks voor dat mensen een dagelijkse behandeling nodig hebben. Meestal wordt een wekelijks programma aangeboden. Natuurlijk is het ook afhankelijk van allerlei factoren: heeft u een griep virus gehad?, heeft u veel gesport, heeft u meer alcohol gedronken dan normaal? Al deze situaties hebben invloed op de persoonlijke behoefte van het lichaam.

De opname en de werking van vitamines per infuus is over het algemeen vele malen beter dan in de vorm van een capsule of tablet. De cellen kunnen de vitamine direct opnemen en gebruiken. Uit onderzoek blijkt dat maximaal 10% van de vitamines wordt opgenomen door de darm bij orale inname. Doordat de concentratie van vitamines in het bloed vele malen hoger ligt bij een infuus dan bij orale inname is ook de werking vaak beter en anders. Vitamine C per infuus bijvoorbeeld, heeft een andere werking dan via de orale route.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE NIEUWSTE GEZONDHEIDSONTWIKKELINGEN EN

ONTVANG HET CEL HERSTEL VOEDINGSPLAN KADO