Vitamine infuus
Lukt het u dagelijks gezond te eten? Twee ons groenten en twee stuks fruit? Wie hier volmondig ‘ja’ op kan zeggen, behoort tot de uitzondering. Maar zelfs áls u dat lukt, is nog de vraag of u voldoende vitamines binnenkrijgt.

Door de wijze van telen en als gevolg van genetische modificaties, bevatten groenten en fruit van nu veel minder vitamines en bouwstoffen dan vroeger het geval was. Het gevolg: een vitaminetekort en een negatief effect op uw gezondheid en weerstand. Tijd om uzelf een vitamineboost te geven met een vitamine infuus van newmedix.

Een vitamine infuus iets voor u? 
Waarom een vitamine infuus?
Veel mensen vullen hun vitaminebehoefte aan met supplementen. Multivitamines, vitamine C, B12, voor hem, voor haar. Er is van alles op de markt. Echter, uit onderzoek blijkt dat maximaal 10% van de vitamines wordt opgenomen bij inname via een pil. Bij toediening via een infuus is de opname vele malen beter en de werking anders. Daarom voelen veel mensen zich direct na het eerste infuus van 30 tot 60 minuten al veel vitaler.

Uw vitaminehuishouding in balans
Vitamines en mineralen zijn de meest relevante bouwstoffen voor uw lichaam. Ze houden uw huid, hart, weefsels en organen gezond. Ze spelen een belangrijke rol bij het tegengaan van veroudering. Zoals bij heel veel processen in uw lichaam, draait het om de balans van de juiste vitamines, mineralen en aminozuren. Het doel van de vitamine infusen is om de optimale verhouding in uw lichaam te creëren. We starten daarom met een bloedonderzoek, zodat we precies weten waar úw lichaam behoefte aan heeft.

Uw eigen cocktail
We hebben verschillende soort infusen in ons pakket, met elk een eigen werkzaamheid. Zo hebben we infusen die hydraterend werken, anti-verouderingsinfusen, infusen voor het verbeteren van de gemoedstoestand, infusen voor ontgifting en infusen tegen acute virale infecties. Er zijn verschillende combinaties van infusen mogelijk. Op basis van de behoefte van úw lichaam creëren we een combinatie die perfect bij u past.

Bekijk ook eens onze lezing: De zin het onzin van het behandelen met vitamines en mineralen:
Overzicht infuustherapieën
Bij Newmedix bieden wij diverse soorten infuustherapieën, die van toepassing zijn op diverse soorten aandoeningen of bedoeld zijn om de gezondheid van uw lichaam op pijl te houden. Klik hier voor een lijst met veelgestelde vragen over infuustherapie.

Afspraak / Gratis Adviesgesprek
Meer informatie over infuustherapiën of een afspraak maken? Vraag direct een adviesgesprek aan:
Wat zeggen onze cliënten:
Op basis van 20 beoordelingen.
Op basis van 22 beoordelingen.
 "Toen mijn moeder bij jullie kliniek kwam bleek dat zij extreme ijzertekorten had. Door de manier waarop jullie naar ijzer kijken, en hoe jullie deze tekorten aanvullen door middel van een infuus, voelt ze zich stukken beter in haar vel en is minder moe. Zelf maak ik ook gebruik van jullie infusen, door bv. op regelmatige basis mijn vitamines en mineralen te laten aanvullen. Ik voel me daar heel goed bij. Bijvoorbeeld na het glutation-infuus voelde ik me veel helderder en rustiger in mijn hoofd. Ik zou andere mensen ook adviseren naar jullie kliniek te komen, omdat als je tekorten goed aanvult met een infuus, deze ook echt in je lichaam verwerkt worden. Als je dit soort dingen oraal neemt, dan neemt je lichaam het soms gewoon niet goed op. Door dit reguliere onderhoud heb ik heel weinig klachten, heb bijvoorbeeld nooit hoofdpijn, en ben eigenlijk nooit meer ziek."
 "Na de behandeling gaat het nu goed met mij. Ik kreeg allerlei infusen en een dieet voorgeschreven. Mijn klachten zijn sterk verbeterd, ik slaap minder (van 10 naar 8 uur), ik ben minder vermoeid, heb meer energie en een fitter gevoel. Ben zelfs ook weer gaan sporten. Mijn man en ik zijn erg tevreden." 
 "Ik heb borstkanker gehad en ben naar jullie toegekomen om aan mijn immuunsysteem te werken. Ik ben nu in week 5 van mijn behandeling en merk echt verschil. Ik knap er van op, voel me veel beter, minder moe, minder slap en ik kan meer. Ik ervaar dus een groot verschil."
 "Toen ik ben jullie kwam had ik alle wegen al behandeld, huisarts, ziekenhuis, voetreflexoloog, acupuncturist, en zelfs de psycholoog en psychiater die mij antidepressiva gaven, die ook al niet hielpen. Men gaf mij hormonen voor de overgang, maar mijn klachten waren vrijwel dagelijks en ook echt psychisch, van huilbuien, tot heel erg emotioneel zijn en gewoonweg heel erg op en af gaan. Tijdens jullie behandeling stopte ik met antidepressiva en kreeg een aantal infusen. Blijkbaar had ik gewoon heel veel tekorten aan ijzer, vitamine D en dat soort zaken. Binnen een paar weken knapte ik op. Mijn huilbuien werden minder en ik begon me weer stabiel te voelen." 
Hoe lang loop jij al rond met klachten?
  •  Newmedix pakt je gezondheidsprobleem écht bij de bron aan
  •  Newmedix biedt je een maatwerkbehandeling op basis van wetenschappelijk onderbouwde behandelmethoden
  •  Newmedix houdt altijd rekening met je fysieke én mentaal/emotionele conditie
  •  Newmedix helpt je actief te investeren in een blijvend goede gezondheid
Wil je graag op de hoogte blijven van de nieuwste gezondheids-ontwikkelingen?
Schrijf je in het ontvang het celherstel voedingsplan kado
Loop niet langer met klachten rond
Klachten die niet overgaan? Eerdere behandelingen die niet (voldoende) aanslaan? Benieuwd of deze aanpak ook jouw klachten kan verhelpen? Vraag direct een gratis telefonisch adviesgesprek aan!
Welke stoffen geven we per infuus
  • B-complex
  •  Vitamine B1
  •  Vitamine B5
  •  Vitamine B6
  •  Vitamine B12
  •  Foliumzuur
  •  Zink
  •  Magnesium
  •  L-lysine
  •  L-Glutamine
  •  L-Carnitine
  •  Kalium
  •  Glutathion
  •  Vitamine C
  •  Alfaliponzuur
  •  Acetyl-l-carnitine
  •  Taurine
  •  Selenium
  •  NAD+
  •  Mangaan
  •  N-acetyl-cysteïne
  •  Aminozuur complex
  •  Curcumine
  •  Mineralen complex
Vitamine B complex
Veel mensen kampen met een vitamine B tekort. Vitamine B tekort ontstaat vaak doordat mensen veel lijden aan stress en veel koffie of alcohol gebruiken. De officieel aanbevolen dagelijkse hoeveelheden van de afzonderlijke B-vitaminen varieert en is niet erg hoog. Toch kan in het algemeen gesteld worden dat veel mensen veel hogere doseringen nodig hebben. Ons jachtige leven maakt dat we meer vitamine B nodig hebben, dan de officiële aanbevolen hoeveelheden. Ook ontstaat vitamine B tekort snel, door verarmde voeding. We eten veel suikers en koolhydraten, en deze stoffen hebben allemaal vitamines B nodig om omgezet te kunnen worden in energie.

Vitamine B tekort: invloed op het lichaam
Een vitamine B tekort heeft invloed op onze groeiprocessen, zodoende hebben kinderen in de groei en zwangere of zogende vrouwen een verhoogde behoefte. B-vitaminen functioneren als sleutelcomponenten van belangrijke enzymen in het lichaam en katalyseren op die manier zeer veel biochemische reacties. Een vitamine B tekort heeft zodoende allerlei uiteenlopende deficiëntieverschijnselen tot gevolg, die vaak niet als zodanig worden herkend.
Vitamine B tekort: symptomen
Enkele typische symptomen van het vitamine B tekort zijn:
-vermoeidheid
-stress
-onrust
-geïrriteerdheid
-nervositeit
-depressie
-slapeloosheid
-verlies van eetlust
-zere branderige tong of mond
-anemie
-neuritis
-huidproblemen
-alcoholisme
-menopausale klachten

Vitamine infuus bij vitamine B tekort
Bij newmedix bieden wij u relevante testen om uw vitamine B voorraad of tekort te meten. Wij werken hiertoe samen met Duitse, Amerikaanse en Noorse laboratoria. Op basis van uw bloedonderzoeken stellen wij voor u een gepast infuus samen. Ook kunt u bij ons op regelmatige basis terecht voor een regulier vitaminen en mineralen infuus.
Vitamine B1
Vitamine B1, of thiamine is als co-enzym essentieel voor de energieproductie uit koolhydraten en ondersteunt daarmee organen die voor hun energieproductie afhankelijk zijn van koolhydraten. B1 ondersteunt een goede werking van het zenuwstelsel onder meer doordat het de prikkeloverdracht tussen de cellen, bijvoorbeeld bij de spieren, kan bevorderen. Daarnaast speelt vitamine B1 een rol bij de vorming van hormonen, eiwitten en enzymen. Vitamine B1 is ook belangrijk voor het geheugen. Vitamine B1 is wateroplosbaar, en wordt niet opgeslagen in ons lichaam. Daarom dient er elke dag voldoende vitamine B1 opgenomen te worden.

Vitamine B1 tekort: invloed op het lichaam
Voldoende vitamine B1 is erg belangrijk voor de hersenen, voor de spieren, voor het hart en voor de zenuwen. Tekorten aan vitamine B1 spelen dan ook een rol bij diverse hart- en vaatziekten, bij diverse neurologische aandoeningen. Mensen met de ziekte van Crohn, diabetes, nier- en leverziekten, stress, alcoholisme en zwangere vrouwen hebben over het algemeen een hogere behoefte aan vitamine B1 opname. In de preventie van neuropathie speelt vitamine B1 ook een belangrijke rol.

Vitamine B1 tekort: symptomen
Enkele typische symptomen van het vitamine B1 tekort zijn:
vermoeidheid
prikkelbaarheid
verminderde eetlust
gewichtsverlies
slaapstoornissen
buikpijn
geheugenstoornissen

Enkele ernstige symptomen van het vitamine B1 tekort zijn:
droge beriberi (perifere neuropathie)
natte beriberi (cardiomyopathie, oedeem en melkzuuracidose)
Syndroom van Wernicke-Korsakov
Geheugenverlies en verwardheid
Oogklachten

Vitamine infuus bij vitamine B1 tekort
Bij Newmedix bieden wij u relevante testen om uw vitamine B1 tekorten te meten. Ook als u lijdt aan een van de bovenstaande klachten (denk hierbij aan Diabetes, Ziekte van Crohn, neuropathie, alcoholisme, nier- en leverziekten of in voorbereiding op uw zwangerschap), is het altijd zinvol om uw vitamine B1 te laten testen en te laten aanvullen middels een vitamine infuus. Wilt u meer informatie, bel ons of maak meteen een afspraak bij onze kliniek. We combineren diverse holistische alternatieve geneeswijzen met gevestigde reguliere behandelingen en therapieën voor een zo optimaal mogelijk resultaat. Door de verbinding te leggen tussen beide geneesmethoden, kunnen we de symptomen van een lichamelijke disbalans verhelpen door bijvoorbeeld medicatie en tegelijk inzicht krijgen in de dieperliggende oorzaken waardoor klachten ontstaan en deze doeltreffend behandelen.
Vitamine B5
Een vitamine B5 tekort kan gemakkelijk ontstaan, omdat veel van de vitamine B5 verloren gaat tijdens de voedselbereiding. Een vitamine B5 tekort, wordt ook wel pantotheenzuur-tekort genoemd. De term panthotheen is afkomstig van het Griekse –panthos ( =overal). Dit betekent dat vitamine B5 overal voorkomt en erop duidt dat vitamine B5 in alle levende cellen in de natuur te vinden is. Mensen onder stress, die veel geraffineerd voedsel consumeren en/of regelmatig alcohol drinken, kunnen een (biochemisch) tekort aan dit vitamine ontwikkelen, wat zich uit in verhoogde insulinegevoeligheid, verlaagd cholesterolgehalte en een verlaagd kaliumgehalte in het serum.

Vitamine B5 tekort: invloed op het lichaam
Vitamine B5 vervult een essentiële rol in de celstofwisseling en in de productie van energie uit koolhydraten, vetten en eiwitten. Vitamine B5 is van belang in wel 70 stofwisselingsroutes, waarvan de belangrijksten betrekking hebben op de verbranding van vetten, koolhydraten en aminozuren. Daarnaast speelt vitamine B5 een belangrijke rol in de ontgifting van ons lichaam. Vitamine B5 heeft significante cholesterolverlagende eigenschappen. Met name diabetici hebben er baat bij, omdat het de bloedglucosespiegels niet negatief beïnvloedt. Ook patiënten met reumatoïde artritis blijken verlaagde vitamine B5-niveaus te hebben en suppletie met vitamine B5 verminderd de symptomen.

Vitamine B5 tekort: symptomen
Vitamine B5 tekort speelt een rol in een aantal aandoeningen. De volgende aandoeningen zouden daarom symptomen kunnen zijn van een vitamine B5 tekort:
-hypercholesterolemie en cardiovasculaire aandoeningen
-ervaring van veel stress
-het ontstaan van reumatoïde artritis
-slechte wondgenezing
-haarproblemen
-allergieën
-verhoogd cholesterol

Vitamine infuus bij vitamine B5 tekort
Vitamine B5 tekorten zijn van invloed op tal van aandoeningen. Daarom kan het testen van vitamine B5 en het aanvullen van vitamine B5 tekorten, in vele gevallen zinvol zijn. Denk hierbij aan bovengenoemde aandoeningen als cardiovasculaire aandoeningen, stress, reumatoïde artritis, slechte wondgenezing, haarproblemen, allergieën en een verhoogd cholesterol. 
Vitamine B6 
Een vitamine B6 tekort uit zich op korte termijn met name in symptomen als:
-vermoeidheid
-scheurtjes in lippen en mondhoeken
-ontstoken tong of mondslijmvlies
-bloedarmoede
-glucose-intolerantie
-misselijkheid en braken
-seborroïsche dermatitis
-slapeloosheid
-geïrriteerdheid
-verwarring

Hoewel het vitamine B6 tekort op korte termijn onopgemerkt kan blijven, kan het kan op lange termijn bijdragen aan een aantal ernstige chronische aandoeningen, waaronder:
-vocht vasthouden
-paniekaanvallen
-hyperventilatie
-depressie
-immunodeficiëntie
-chronische pijn
-cognitieve achteruitgang
-convulsies
-perifere neuropathie
-ataxie
-verhoogde homocysteïne spiegel
-verhoogde ontstekingsactiviteit
-verhoogde oxidatieve stress
-nierstenen
-Ziekte van Alzheimer
-Ziekte van Parkinson
-prikkelbare darmsyndroom
-Carpaal Tunnelsyndroom
-chronische ontstekingsziektes
-premenstrueel syndroom
-hart- en vaatziekten

Vitamine infuus bij vitamine B6 tekort
Vitamine B6 tekorten dragen bij en hebben invloed op diverse aandoeningen. Lijdt u aan hart- en vaatziekten, osteoporose of kanker, is het altijd zinnig uw vitamine B6 te laten testen. Ook bij psychische klachten zoals paniekaanvallen of depressie kan vitamine B6 tekort een rol spelen. Een vitamine infuus waarbij uw vitamine B6 tekort wordt aangevuld, kan dan een uitkomst bieden. We controleren altijd eerste de vitamine b6 status voordat we gaan behandelen. Een teveel van inactief b6 kan ook problemen geven. 
Vitamine B12
Foliumzuur
Foliumzuur tekort wordt beschouwd als één van de meest voorkomende vitaminedeficiënties. Er zijn diverse factoren die tot een foliumzuur tekort kunnen leiden, zoals een deficiënte voeding, malabsorptie, een verhoogde behoefte, medicijngebruik, ouderdom, verhoogde verliezen en enzymdeficiëntie. Megaloblastaire anemie is een bekende ziekte door foliumzuur tekort. Maar de laatste jaren komt ook een verhoogd homocysteïne gehalte meer in de belangstelling als symptoom van foliumzuur tekort.

Verhoogd homocysteïne gehalte
Homocysteïne is een toxisch stofwisselingsproduct, dat normaal gesproken met behulp van geactiveerd foliumzuur (5-MTHF) wordt afgebroken. Als dit proces gestoord is kan homocysteïne zich ophopen. Een verhoogd homocysteïne-gehalte gaat gepaard met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten (o.a. veneuze en arteriële trombose, hartinfarcten en cerebrovasculaire accidenten). Het aanvullen van foliumzuur tekorten, blijkt het homocysteïne gehalte te verlagen.

Foliumzuur tekort en zwangerschap
Foliumzuur tekort is erg schadelijk voor de ontwikkelende foetus, met name voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel. In zeer veel gevallen kunnen zwangerschappen die gepaard gaan met neurale buisdefecten (zoals bv. “open ruggetje”) in verband gebracht worden met verhoogde homocysteïne gehaltes en een verstoorde foliumzuurstofwisseling. Verder is foliumzuur belangrijk voor de vorming van rode bloedcellen. Dit hangt samen met het feit dat foliumzuur als methyldonor fungeert bij de vorming van hemoglobine. Het is daarom erg belangrijk om uw foliumzuur tekorten te laten aanvallen en goed te testen of u voor uw zwangerschap wel over voldoende foliumzuur beschikt.

Toepassing foliumzuur infuustherapie
Omdat de stofwisseling van foliumzuur en vitamine B12 vaak hand in hand gaan, is het verstandig bij de keuze van een foliumzuurproduct er op te letten dat er behalve foliumzuur ook voldoende vitamine B12 in het product aanwezig is. Bij Newmedix kunt u foliumzuur vinden in infuusvorm of in injectievorm. De toepassingsgebieden van foliumzuur zijn:
-zwangerschapsplannen
-hyperhomocysteïnie: d.w.z. een te hoog homocysteïne gehalte is een belangrijke factor in het ontstaan van cardiovasculaire aandoeningen, neurale buisdefecten, aandoeningen van het zenuwstelsel, diabetes, reumatoïde artritis en alcoholisme
-cardiovasculaire aandoeningen (o.a. hartinfarct, atherosclerose) en perifere vasculaire aandoeningen (o.a. beroertes)
-cognitieve achteruitgang bij oudere (dementie, Alzheimer)
-depressie (vooral bij ouderen)
-bipolaire/ manische depressie
-neuropsychiatrische aandoeningen: bv. schizofrenie-achtige klachten, organische psychose, slapeloosheid, geïrriteerdheid, vergeetachtigheid, perifere --neuropathie, myelopathie en rusteloze benen
-tandvleesontstekingen
-jicht (werkt ondersteunend bij jicht)
-vitiligo
Wilt u meer weten, bel ons dan voor meer informatie of maak meteen een afspraak.De orthomoleculaire geneeskunde probeert de balans aan vitale celstoffen in je lichaam te herstellen, waardoor herstelprocessen in het lichaam kunnen plaatsvinden. Door het afvoeren van afvalstoffen, het aanvullen van tekorten en het creëren van optimale concentraties van voedingsstoffen in de lichaamscellen kan het zelfherstellend vermogen van het lichaam zijn werk doen.
Zink
Zinktekort Sinds 1963 wordt grondig onderzoek gedaan naar zink, en is gebleken dat zink een van de belangrijkste sporenelementen is voor de mens. Onderzoekers vermoeden dat zink het belangrijkste mineraal is voor het menselijk lichaam, omdat het in zoveel lichaamsprocessen voorkomt. Aangezien zink noodzakelijk is voor alle celgroei- en differentiatieprocessen, wordt er bij wondgenezing, opgroeiende kinderen en tijdens de zwangerschap en de lactatieperiode een groot beroep gedaan op onze zinkhuishouding.

Zinktekort en voeding
Het kan erg moeilijk zijn om uit een gezonde voeding voldoende zink te halen, tenzij heel specifiek gelet wordt op zinkrijke producten. Daarbij heeft het lichaam geen opslagmogelijkheden voor zink en is derhalve afhankelijk van een dagelijks toereikende inname. Zinkrijke producten zijn onder andere kaas, vlees, graanproducten, noten (m.n. pecannoten), zaden (m.n. pompoenpitten) en schaal- en schelpdieren zoals garnalen, mosselen en oesters.

Zinktekort: invloed op het lichaam
Zink is verantwoordelijk voor de opbouw van eiwitten, de groei en vernieuwing van weefsels, de stofwisseling en een goede werking van ons immuunsysteem. Verder speelt zink een belangrijke rol bij de regulatie van neurotransmitters waardoor zink zowel immunologische als gedragsparameters kan beïnvloeden.

Risicogroepen zinktekort
De opname van bepaalde stoffen, verstoort de opname van zink in ons lichaam en kan chronische zinktekorten veroorzaken. Rokers zijn goede kandidaten voor chronische zinkdeficiëntie, omdat cadmium uit sigarettenrook een antagonist is van zink. Ook bij alcoholisten wordt vaak zinkdeficiëntie geconstateerd. Een relatief kleine hoeveelheid alcohol bevordert reeds de zinkuitscheiding en remt de inbouw van zink in de lichaamsenzymen. Ook onder ouderen komt vaak en veel zinktekort voor. Mensen die veel gemaksvoedsel consumeren (fosfaten uit frisdrank binden zink) en vegetariërs lopen ook veel risico op zinktekort.

Wanneer zien wij zink tekorten?
Er zijn een aantal aandoeningen of toestanden waarbij wij vaker zink tekorten zien:
-immunodeficiëntie
-slechte wondgenezing, aften, maagzweren
-tijdens zwangerschap en borstvoeding
-groei- en ontwikkelingsstoornissen bij kinderen
-bij virusinfecties
-verkoudheden
-ontstekingen
-diabetes type-II
-hypoglycemie
-verminderd smaak- en reukvermogen
-eetstoornissen (anorexia en boulimia)
-hypothyreoïdie
-syndroom van Down
-menstruatiestoornissen
-oogaandoeningen (nachtblindheid, cataract en macula-degeneratie)
-ziekte van Wilson
-sikkelcelanemie
-aandachtstoornissen zoals ADHD

Zink infuus bij zinktekort
Zinktekorten dragen bij en hebben invloed op diverse aandoeningen. Ook bij psychische klachten kan zinktekort een rol spelen. Heeft u interesse om uw zinkspiegels te laten onderzoeken, of vermoed u dat u zelf te maken heeft met zinktekort? Maak gerust een afspraak bij onze kliniek, of bel ons voor meer informatie.
Vitamine injecties
Vitaminen zijn de bouwstoffen van ons lichaam. Veel vitaminen kunnen we uit voeding of zonlicht halen. Wanneer echter binnen het lichaam verstoringen bestaan, helpen vitamine-injecties om tekorten blijvend aan te vullen. Bij ons kun je bijvoorbeeld terecht voor injecties met vitamine B12, foliumzuur en vitamine D. Meer informatie over de mogelijkheden vind je in het menu onder ‘behandelingen’
Ja, Ik wil bespreken of jullie mij kunnen helpen:
Newmedix
Bosseweg 7B
5682 BA Best
E-mail: info@newmedix.nl
Noodnummer: 040-7117285 (uitsluitend voor ernstige spoedgevallen) 24/7 bereikbaar
Kvk: 64783197
Btwnr: NL855840523B01
Bic: BUNQNL2A
Iban: NL58BUNQ2290307246
AGB code praktijk: 37058700
AGB code Dokter I. Arts : 84025212
AGB code drs. T. Kors: 90036368 (orthomoleculair therapeut aangesloten bij de MBOG)
Klik op bovenstaande button of scan onderstaande code met je telefoon om een whats-app chat met Newmedix te beginnen.
Openingstijden praktijk:
Ma/Di/Do/Vrij: 09:00-17:00

Telefonische openingstijden:
Ma, Don, Vrij: 09:00-16:00
Di: 09.30 - 16.00
Woe: 09:00-13:00
Buiten deze tijden per email of contact formulier.
Gesloten: zie homepage
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML