Blog | Lees meer over onze behandelmethoden | Newmedix

Nieuw e-boek van Prof. Dr. Michael Maes: Waarom het chronisch vermoeidheidssyndroom “niet tussen de oren zit”…

Colorlib newmedix 4

Nieuw e-boek van Prof. Dr. Michael Maes: Waarom het chronisch vermoeidheidssyndroom “niet tussen de oren zit”…

Newmedix, together with Prof Dr. Michael Maes released a new ebook.

Prof. Dr. Maes is number 1 scientific expert in the field of CFS / ME.

In this ebook, Dr. Maes explains why the chronic fatigue syndrome (CFS / ME) is not “between the ears” and what the biological causes are.

Since early 2016, Newmedix has been working closely with Prof Dr. ir. Maes. The treatments at Newmedix are largely based on his scientific research.

This book explains the scientific framework of this method further. A patient case is discussed at the end of the book.

New topics are also being offered, such as tryptophan catabolites (trycats). These are substances that can lead to neuroinflammation (inflammation of the nerve cells). According to Dr. Maes is Chronic Fatigue Syndrome (CFS / ME) a ​​neuro-inflammatory disease.

This book is written for patients, therapists and doctors who want to better understand the backgrounds of this complex condition.

The book can be downloaded for only € 10 from this page:  https://newmedix.nl/boekdrmaescvs

Colorlib newmedix 0

Waarom vermoeidheid bij vrouwen vaak komt door een ijzertekort….

Waarom vermoeidheid bij vrouwen vaak komt door een ijzertekort….

Meer dan 150 miljoen menstruerende vrouwen in Europa lijden aan symptomen van niet-gediagnosticeerd bloedarmoede. Wereldwijd gaat het om ongeveer 2 miljard vrouwen.

IJzertekort is een wereldwijde aandoening die tot nu toe ernstig wordt onderschat. Het wordt niet besproken op medische faculteiten, behalve als er eens een diagnose van bloedarmoede is gesteld. 30-50% van alle mensen heeft een ijzertekort. Van alle mensen die een ijzertekort hebben, is 92% vrouw (Schaub 2004).

IJzertekort symptomen
Typische symptomen van ijzertekort zijn toestanden van:

vermoeidheid
depressiviteit
concentratieproblemen
psychologische instabiliteit
slaapstoornissen
hoofdpijn
bleke huid
onregelmatige hartslag
gevoelens van angst
haaruitval
schildklier problemen
kortademigheid
bij vrouwen: hevige bloedingen bij menstruatie

Heeft u een ijzer tekort?  Doe hier de test

Hoe ontstaat een ijzertekort?
De voornaamst oorzaak van een ijzerdeficientie syndroom is menstruatie!. Elke keer dat je menstrueert neemt de voorraad van ijzer een beetje af. Als de ferritine waarde (een maatstaaf voor de ijzervoorraad) onder de 50 zakt dan is er een 78% kans dat bestaande vermoeidsheidsklachten veroorzaakt worden door een ijzer tekort.

Belangrijk verschil tussen bloedarmoede (laag HB) en het ijzer deficientie syndroom (Laag Ferritine):

Bij bloedarmoede is het hemoglobine(hb) te laag. Ofwel de vulling van de rode bloedcellen met ijzer. Ferrritine geeft de voorraad van ijzer weer. Een laag ferritine kan exact dezelfde klachten geven als een laag Hb. Echter kan iemand een normaal Hb hebben met een laag ferrtine. Vandaar dat het belangrijk is om te kijken naar zowel het hb als de ferrtine. De optimaal waarde van het ferritine ligt op 120.

Hoe vul je een ijzertekort aan?
Er bestaan nu methodes die goed blijken te werken om het ijzertekort aan te vullen. Een behandeling kan bestaan uit ijzertabletjes, maar uit onderzoek blijkt dat dit heel vaak niet effectief is (het lichaam neemt het niet goed op) en vaak ook niet goed verdragen wordt (misselijkheid). De behandeling van ijzertekort met een ijzer infuus is echter heel erg succesvol gebleken en wordt goed verdragen.

Vermoed je een ijzertekort bij jezelf? Vraag hier een gratis advies gesprek aan.