img

Van intake tot behandeling

Het eerste gesprek: Intakesprek

Tijdens uw eerste bezoek, dat wij intake noemen, bespreken we het door u ingevulde intakeformulier, welke u per mail voorafgaand aan uw eerste bezoek heeft ontvangen, alsmede diverse andere informatiestukken van u zoals:

  • Gegevens van medische onderzoeken van de afgelopen zes maanden
  • Een recent medicatieoverzicht van de apotheek
  • Uw ochtendurine (potjes hiervoor zijn gratis verkrijgbaar bij de apotheek)

Aangezien laboratorium onderzoeken cruciaal zijn voor het ontdekken van de onderliggende oorzaken van klachten zal bij het eerste bezoek – met uw instemming – ook direct bloed worden afgenomen.  Aan de hand van uw intakegesprek en de onderzoeksuitslagen (tweede gesprek) zal een behandelplan worden opgesteld. Het behandelplan is de sleutel tot het overwinnen van uw gezondheidsproblemen en het herwinnen van een optimale gezondheid.

Kosten intakegesprek

De kosten van uw eerste bezoek, het intakegesprek,  is 180 euro. De rekening ontvangt u direct na het consult per email. We hanteren normaal gesproken een betalingstermijn van zeven dagen. Ander betalingstermijnen zijn in overleg mogelijk.

Laboratorium onderzoek

Bloed-, urine-, speeksel- of ontlastingsonderzoek is cruciaal voor het ontdekken van de onderliggende oorzaken van klachten en symptomen. Deze worden meestal niet vergoed door de verzekeraar. Voor speekseltesten en ontlastingsonderzoek geven wij u de onderzoeksmaterialen mee, zodat u deze thuis kunt voorbereiden.
De noodzaak van deze onderzoeken wordt bepaald aan de hand van het intakegesprek. De totale kosten van laboratoriumonderzoek variëren en zijn sterk afhankelijk van de ernst en complexiteit van uw klachten. De onderzoekskosten zullen met u besproken worden tijdens het intakegesprek.

Gratis Adviesgesprek: specifieke onderzoekskosten

Meer duidelijkheid in de specifieke onderzoekskosten? We kunnen op basis van uw symptomen een goede inschatting maken. Vraag direct een gratis adviesgesprek aan:

Het tweede gesprek: Consult (Bespreken van uw uitslagen en behandelplan)

Twee tot drie weken na het intakegesprek volgt een tweede gesprek. In dit gesprek worden alle onderzoeksresultaten met u besproken. Uit dit gesprek volgt ook direct het behandelplan.

Het derde gesprek: Consult (Voortgang)

Om uw voortgang te bespreken, zal een derde afspraak één of twee maanden na het tweede consult plaatsvinden.

Periodiek consult

Na het derde consult en afhankelijk van uw specifieke gezondheidstoestand zal de noodzaak van een periodiek consult  samen met uw behandelaar worden bepaald. Deze periodieke consulten duren meestal 15 minuten tot een half uur.

Kosten consulten

Kosten van een consult zijn afhankelijk van hoeveelheid tijd die er nodig is. Kosten voor een consult van een kwartier bedragen 40 euro, kosten voor een consult van een half uur bedragen 70 euro en kosten voor een consult van een uur bedragen 125 euro.

Kosten van beantwoorden van e-mails door behandelaar

De kosten voor het beantwoorden van e-mails met inhoudelijke vragen met betrekking tot uw behandeling worden berekend vanuit het uurtarief.

Kosten van beantwoorden van telefonische vragen door behandelaar

De kosten voor telefonische contactmomenten met inhoudelijke vragen met betrekking tot uw behandeling worden berekend vanuit het uurtarief.

Afspraak annuleren

Bent u verhinderd? Gelieve dit 24 uur vóór aanvang van de afspraak door te geven. Indien u binnen 24 uur voor aanvang van de afspraak annuleert zijn wij genoodzaakt een bedrag van 50 euro in rekening brengen.

Tarieven voor zelfbetalers (en OZP)

WANNEER MOET U ZELF BETALEN?
In gevallen, waarin u de behandeling zelf moet betalen. Bijvoorbeeld als u geen verwijzing wilt. Of als u geen verwijzing krijgt.

DE (OZP-)KOSTEN VOOR EEN APART CONSULT ZIJN 180 EURO voor een intake consult. Verder kosten zijn naar tijd: 70 Euro voor een halfuur. 125 Euro voor een uur.

TOTALE (OZP-)KOSTEN VAN ONDERZOEKSKOSTEN LIGGEN TUSSEN DE 100 en 1200 EURO.
Afhankelijk van de ernst en hoelang u al met bepaalde klachten rond loopt kunnen de tarieven voor het initiele lab-onderzoek verschillen.

NO SHOW-KOSTEN BETAALT U OOK ZELF. DAT IS 50 EURO.
No show is:
– zonder bericht niet op een afspraak verschijnen,
– de afspraak vergeten of
– de afspraak binnen 24 uur afbellen.
De zorgverzekeraar vergoedt deze kosten van een no-show niet.

Gratis Adviesgesprek

Meer informatie over een mogelijk behandelplan, tarieven en onze werkwijze? Vraag direct een gratis adviesgesprek aan:

Onze locatie

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE NIEUWSTE GEZONDHEIDSONTWIKKELINGEN EN

ONTVANG HET CEL HERSTEL VOEDINGSPLAN KADO

wht-icon