Ben jij vermoeid door ijzertekort?
Behandeling van ijzertekort
IJzertekort is een wereldwijde aandoening die tot nu toe ernstig wordt onderschat. Het wordt niet besproken op medische faculteiten, behalve als er eens een diagnose van bloedarmoede is gesteld. 30-50% van alle mensen heeft een ijzertekort. Van alle mensen die een ijzertekort hebben, is 92% vrouw (Schaub 2004). 
Geschiedenis ijzertekort
Het ijzertekort is nog niet zo lang bekend als fenomeen, en is daardoor ook ruim onderschat. In 1957 werd het IJzer Deficiëntie Syndroom voor het eerst beschreven door de Universiteit van Innsbruck. In 1971 werd het bestaan ervan bevestigd door de Universiteit van Charité in Berlijn. In 2003 vestigde de Universiteit van Lausanne voor het eerste de aandacht op het belang van het ijzertekort. In 2004 begon het probleem in Zwitserland erkenning te krijgen.

Bekijk onderstaande video van Dr Beck (specialist in de behandeling van ijzertekort). Hij legt uit waarom het ijzer deficiëntie syndroom met gepaard gaande symptomen zo’n onbekend probleem is. (uitleg start op 11 min)
Hoe ontstaat een ijzertekort?
De voornaamst oorzaak van een ijzerdeficientie syndroom is de menstruatie. Bij elke menstruatie kan de ijzer voorraad een beetje afnemen. Als de ferritine waarde (een maatstaaf voor de ijzervoorraad) onder de 50 ng/ml zakt dan is er een 68% kans dat bestaande vermoeidsheidsklachten veroorzaakt worden door ijzertekort.

Belangrijk verschil tussen bloedarmoede (laag HB) en het ijzer deficientie syndroom (laag ferritine):
Bij bloedarmoede is het hemoglobine(hb) te laag. Ofwel de vulling van de rode bloedcellen met ijzer. Ferrritine geeft de voorraad van ijzer weer. Een laag ferritine kan exact dezelfde klachten geven als een laag Hb. Iemand kan een normaal Hb hebben met een laag ferrtine. Vandaar dat het belangrijk is om zowel naar het hb als ferrtine te kijken. De optimaal waarde van ferritine ligt tussen de 100 en 120 ng/ml.

Hoe vul je een ijzertekort aan?
Er bestaan nu methodes die goed blijken te werken om het ijzertekort aan te vullen. Een behandeling kan bestaan uit ijzertabletjes, maar uit onderzoek blijkt dat dit heel vaak niet effectief is (het lichaam neemt het niet goed op) en vaak wordt het ook niet goed verdragen (misselijkheid en darmproblemen). De behandeling van ijzertekort met een ijzer infuus is echter heel erg succesvol gebleken en wordt goed verdragen.

Vermoed je een ijzertekort bij jezelf? Doe onderstaande check:
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
Loop niet langer met klachten rond
Klachten die niet overgaan? Eerdere behandelingen die niet (voldoende) aanslaan? Benieuwd of deze aanpak ook jouw klachten kan verhelpen? Vraag direct een gratis telefonisch adviesgesprek aan!
Wat zeggen onze cliënten:
Op basis van 19 beoordelingen.
Op basis van 22 beoordelingen.
 "Toen mijn moeder bij jullie kliniek kwam bleek dat zij extreme ijzertekorten had. Door de manier waarop jullie naar ijzer kijken, en hoe jullie deze tekorten aanvullen door middel van een infuus, voelt ze zich stukken beter in haar vel en is minder moe. Zelf maak ik ook gebruik van jullie infusen, door bv. op regelmatige basis mijn vitamines en mineralen te laten aanvullen. Ik voel me daar heel goed bij. Bijvoorbeeld na het glutation-infuus voelde ik me veel helderder en rustiger in mijn hoofd. Ik zou andere mensen ook adviseren naar jullie kliniek te komen, omdat als je tekorten goed aanvult met een infuus, deze ook echt in je lichaam verwerkt worden. Als je dit soort dingen oraal neemt, dan neemt je lichaam het soms gewoon niet goed op. Door dit reguliere onderhoud heb ik heel weinig klachten, heb bijvoorbeeld nooit hoofdpijn, en ben eigenlijk nooit meer ziek."
 Lange tijd dacht ik dat ik een soort depressie had of zo. Koken was te zwaar, schoonmaken, een doosje oppakken of versjouwen dat ging allemaal niet. Ik ging naar mijn werk en kwam uitgeput thuis. Op zaterdagen sliep ik soms tot 4 uur ’s middags. Mijn vriend moest het huishouden doen, omdat het gewoonweg niet lukte. En ik maar denken dat het “tussen mijn oren” zat. Toen jullie me lieten zien dat het ijzertekort was, en ik een aantal infusen kreeg, klaarde de hemel ineens op. Ik ben nu ontzettend actief, draai mijn hand niet meer om voor wat sjouwen, afwas of koken. Boodschappen doen was vroeger een drama… maar nu gaat alles weer veel vlotter. Heel blij geweest met jullie behandeling, en jammer dat mijn huisarts dit niet eerder heeft onderkent.
"Ik kwam naar jullie kliniek met overgangsklachten. Althans, dat dacht ik. Door jullie onderzoek werd me duidelijk dat mijn haaruitval en andere klachten door een ferritine-tekort (ijzerdeëfficiëntie) kwamen. Ik was ook steeds grieperig. Door de behandeling zijn mijn klachten verbeterd, mijn weerstand is beter en direct na de behandeling verminderde de haaruitval meteen. Omdat ik zelf een voedingspraktijk heb – ik volgde ook de Hormoonfactor opleiding van Ralph Moorman kom ik regelmatig mensen tegen die door jullie geholpen kunnen worden. Als ik het idee heb dat mensen er iets aan hebben, stuur ik ze door." 
"Voor mijn behandeling was ik heel erg moe. Ik kon mezelf amper optillen. Na de kuur heb ik al mijn energie weer terug en dat is heel fijn. Zeker een aanrader."
Gratis E-boek!
Één van de meest onderschatte oorzaken van vermoeidheidsklachten bij vrouwen: ijzertekort!!
  •  Waarom wordt een ijzertekort zo vaak over het hoofd gezien?
  •  Wat is het verschil tussen bloedarmoede en een ijzertekort?
  •  Wat is een doeltreffende methode om van een ijzertekort af te komen?
Hoe lang loop jij al rond met klachten?
  •  Newmedix pakt je gezondheidsprobleem écht bij de bron aan
  •  Newmedix biedt je een maatwerkbehandeling op basis van wetenschappelijk onderbouwde behandelmethoden
  •  Newmedix houdt altijd rekening met je fysieke én mentaal/emotionele conditie
  •  Newmedix helpt je actief te investeren in een blijvend goede gezondheid
Ja, Ik wil bespreken of jullie mij kunnen helpen:
Newmedix
Bosseweg 7B
5682 BA Best
E-mail: info@newmedix.nl
Noodnummer: 040-7117285 (uitsluitend voor ernstige spoedgevallen) 24/7 bereikbaar
Kvk: 64783197
Btwnr: NL855840523B01
Bic: TRIONL2U
Iban: NL15TRIO0391089897
AGB code praktijk: 37058700
AGB code Dokter I. Arts : 84025212
AGB code Prof. dr. Maes: 3068317
AGB code drs. T. Kors: 90036368 (orthomoleculair therapeut aangesloten bij de MBOG)
Openingstijden praktijk:
Ma/Di/Do/Vrij: 09.00-17.00

Telefonische openingstijden:
Ma t/m Vrij: 09.00-13.00
Buiten deze tijden per email of contact formulier.
Gesloten
-Tussen kerst en nieuwjaar zijn wij gesloten
-Goede vrijdag
-Eerste en tweede Paasdag
-Koningsdag
-Hemelvaartsdag
-Eerste en tweede Pinksterdag
-Vakantiesluiting: zie homepage
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML