img
[rev_slider_vc alias=”blog”]
Wanneer vermoeidheid niet overgaat: Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS)

Moe zijn we allemaal wel eens. Na een dag hard werken of een periode van spanning op werk of thuis. Meestal gaat deze vermoeidheid over als de oorzaak ervan weg is en u wat rust heeft kunnen nemen. Door te rusten en wat te sporten, krijgt u vaak uw energie wel weer terug.

Maar wat te doen als de vermoeidheid aanhoudt? Als die niet verdwijnt en zelfs niet minder wordt? Zelfs na maanden niet. Wanneer u niet uitgerust wakker wordt en sporten u alleen maar verder uitput? Het kan zijn dat u te maken heeft met het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS).

Kenmerken CVS

Wanneer iemand meer dan 6 maanden kampt met voortdurende, onverklaarbare vermoeidheid, kan er sprake zijn van het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS). De vermoeidheid gaat gepaard met andere klachten zoals:

  • geheugenverlies of concentratieverlies;
  • zere keel;
  • stramme spieren;
  • pijnlijke gewrichten;
  • hoofdpijn of andere pijnen;
  • slaapstoornis;
  • verlies van eetlust;
  • opgezette lymfeklieren in armen of nek.

 

De vermoeidheid gaat niet over na een goede nacht slaap en inspanning vergroot het gevoel van uitputting alleen maar. Bij langdurige CVS-klachten kunnen er ook psychische klachten ontstaan, zoals depressie, stemmingswisselingen, paniekaanvallen of angststoornissen.

Verkeerd behandeld

Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS) is moeilijk vast te stellen en wordt vaak verward met andere aandoeningen. Te vaak wordt gesteld dat het ‘tussen de oren’ zit. Er wordt u psychotherapie voorgeschreven en/of u krijgt medicijnen die de symptomen onderdrukken. De oorzaak wordt niet weggenomen en u blijft met de klachten lopen.

Patiënten vaak miskend

In Nederland zijn er zo’n 60.000 mensen waarbij deze vermoeidheid niet over gaat. De grootste groep die hier last van heeft zijn vrouwen tussen de 25 en 45 jaar oud. Het stellen van een diagnose bij CVS is niet zo makkelijk omdat de symptomen vaag zijn en de stoornis vaak klachten laat zien die lijken op andere syndromen en ziekten, zoals griep of andere virale infecties.

In veel gevallen kan de reguliere geneeskunde geen duidelijke oorzaak vinden en wordt gesteld dat de klachten van psychosociale aard zijn. De patiënt krijgt te horen dat het ‘tussen de oren’ zit en krijgt psychotherapie voorgeschreven. Eventueel aangevuld met medicijnen die andere symptomen onderdrukken. Dit helpt de patiënt vaak niet, waardoor die met de vermoeidheid blijft doorlopen. Soms wel jarenlang.

Oorzaken van CVS

Newmedix werkt samen met Professor Michael Maes. Hij is gespecialiseerd in CVS en andere vermoeidheidsklachten. Professor Micheal Maes ontdekte dat de oorzaak van CVS moet worden gezocht in ontstekingsprocessen in het lichaam.

Bij CVS maken ontstekingsprocessen cellen kapot. De oorzaken van de ontstekingsprocessen kunnen heel divers van aard zijn. Het kan beginnen met een simpel virus of bacterie die iemand oploopt, maar ook met zaken zoals een voedselallergie of psychologische stress. Ook een lekkende darm of een disbalans in Omega 3 (te vinden in vette vis) en Omega 6 (te vinden in junkfood) kunnen ontstekingsprocessen veroorzaken of verergeren.

Zulke zaken zorgen voor zogenoemde ‘oxidatieve stress’. Oxidatieve stress zijn in principe schadelijke deeltjes die de cellen kapot maken. Heeft het lichaam te weinig herstellend vermogen, dan komt het in een vicieuze cirkel waardoor celbeschadigingen blijven optreden en de klachten alsmaar verergeren.

Oplossing: succesvol bewezen behandelplan dat de oorzaak aanvecht

Newmedix heeft een bewezen behandelplan dat niet de klachten onderdrukt maar de exacte oorzaak verhelpt.  Chronische Vermoeidheidssyndroom (CVS) is een complexe ziekte waarbij het belangrijk is om oorzaak en gevolg van elkaar te onderscheiden. Newmedix doet om die reden grondig onderzoek en achterhaalt de individuele oorzaken van CVS. Op die manier krijgen patiënten een persoonlijk behandelplan dat écht effectief is.

Sinds 2015 meer dan 600 mensen klachtenvrij

De behandeling zet in op het herstellen van de biochemische balans in het lichaam en het doorbreken van de vicieuze cirkel van de ontstekingsprocessen. In veel gevallen zijn patiënten met CVS gebaat bij een ander voedingspatroon en/of inname van voedingssupplementen. Indien nodig biedt Newmedix ook therapieën om lichaam en geest meer in balans te brengen. Zoals mindfullness of coaching. De voedingsstoffen die vaak aangevuld moeten worden bij CVS zijn:

  • vitamine B;
  • antioxidanten;
  • vitamine C;
  • magnesium;
  • natrium;
  • zink;
  • L-tryptofaan;
  • L-carnitine;
  • CoQ10;
  • essentiële vetzuren.
portret-amira-goed_300X264

Simone – 26 jaar

“Ik had enorm last van vermoeidheidsklachten. Ik kon gewoon niks meer, maar kon ook niet vinden wat er aan de hand was. Ik heb van alles geprobeerd en allerlei advies en hulp ingeroepen, maar zonder resultaat. Door de behandeling van mijn vermoeidheid bij jullie kliniek is mijn vermoeidheid enorm verminderd. Ik kon gewoon ineens weer dingen doen en dat vond ik heel erg fijn.”

portret-amira-goed_300X264

Simone – 26 jaar

“Voordat ik bij de kliniek terecht kwam via een kennis, was ik al drie jaar aan het zoeken naar de oorzaak van mijn vermoeidheid via de huisarts en het ziekenhuis. Ik kreeg medicijnen, maar die hielpen niet en mijn klachten werden alleen maar erger. Ik ben zeer tevreden over de behandeling van mijn chronische vermoeidheid bij Newmedix, omdat de behandelaar de echte oorzaken heeft weten te ontdekken en ook heeft behandeld.”

Klik en lees meer ervaringen.

Loop niet langer met klachten rond

Klachten die niet overgaan? Eerdere behandelingen die niet (voldoende) aanslaan? Prof dr. Maes is op dit moment wereldwijd de nr 1. expert op het gebied van het chronisch vermoeiheidssyndroom (CVS/ME) en stress gerelateerde aandoeningen. Met zijn bewezen behandelplan heeft hij inmiddels al meer dan 600 mensen weer klachtenvrij gemaakt. Benieuwd of deze aanpak ook jouw klachten kan verhelpen? Vraag direct een gratis telefonisch adviesgesprek aan!

  Directe hulplijn met CVS expert
  Eenvoudig antwoord op je eerste vragen
  Deze maand meer dan 25x aangevraagd

wht-icon
z