img

Waarom verwijst mijn arts mij (nog) niet door naar een praktijk voor functionele geneeskunde zoals Newmedix?…

De meeste artsen zijn getraind om ziekten te behandelen door het voorschrijven van medicatie. Er is weinig tot geen focus op de effectiviteit van wat nu leefstijlgeneeskunde of functionele geneeskunde wordt genoemd.

Het idee om patiënten met levensstijlveranderingen te behandelen, is iets dat over het algemeen door de meeste reguliere artsen tot op heden nog steeds wordt vermeden. De voordelen van traditionele genezingsmethoden zoals lichaamsbeweging, gezond eten, vitamines, mineralen, antioxidanten, meditatie en slaap worden vaak genegeerd.

Waarom mediteren als je medicijnen kunt gebruiken zoals anti-depressiva?

Waarom dagelijks mineraal rijke groene groenten eten als je bloeddrukmedicatie kunt gebruiken?

In een wereld waar medisch onderwijs wordt gedomineerd door bedrijven die profiteren van de verkoop van steeds meer medicijnen aan zieke mensen, is er in het medisch onderwijs geen ruimte voor training en opleiding van de oorzaak en een meer leefstijl gerichte aanpak.

Functionele geneeskunde: focus op oorzaak van de aandoening

Bij Newmedix onderzoeken we de oorzaak van de aandoening in plaats van die te bestrijden met medicijnen. Oorzaken die bijvoorbeeld vaak te maken hebben met een gebrek aan de juiste vitaminen, mineralen, antioxidanten en/of aanhoudende fysieke of mentale stress.

Zelfs als je elke dag twee stuks fruit eet kan het zijn dat je lichaam de nodige vitaminen bijna niet opneemt en dat je alsnog veels te weinig binnenkrijgt. Wat kan leiden tot aanhoudende klachten. Elk lichaam is anders. Dezelfde klachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Bij Newmedix vinden we de oorzaak en verhelpen we klachten vervolgens met een gericht behandelplan op maat. Meestal zonder medicijnen.

Extra uitleg: functionele geneeskunde

Functionele geneeskunde richt zich op het doel om de optimale functie en balans in het lichaam te herstellen. Het is een op wetenschap gebaseerde benadering die de biochemie en levensstijl van elk individu onderzoekt om de beste, geïndividualiseerde therapie voor elke patiënt te vinden.

In plaats van alleen symptomen te onderdrukken, gaat het over de hoofdoorzaken van ziekten. Het gaat minder om het stellen van een diagnose en meer om de onderliggende onevenwichtigheden, de mechanismen van het ziekteproces.

Functionele geneeskunde behandelt de patiënt en niet de ziekte.
Bovendien biedt het een kader voor de geneeskunde, waarbij alle geneeswijzen, zowel conventioneel als alternatief, worden gebruikt om de hele persoon te behandelen in plaats van een geïsoleerde reeks symptomen.

  • De aanpak is patiëntgericht in plaats van ziektegericht.
  • Gezondheid is een positieve vitaliteit, niet alleen de afwezigheid van ziekte.
  • Het menselijk lichaam functioneert als een georkestreerd netwerk van onderling verbonden systemen, in plaats van individuele systemen die autonoom en zonder effect op elkaar functioneren.
  • Klinische en biochemische onevenwichtigheden worden onderzocht om te zoeken naar de onderliggende oorzaken van chronische ziekten.

Praktijkvoorbeelden van diversie oorzaken van aanhoudende klachten

Jaarlijks achterhalen we de oorzaken van aanhoudende klachten bij mensen die vooraf tevergeefs van alles hebben geprobeerd om van hun klachten af te komen. We krijgen mensen met klachten binnen die hier al jaren mee rond lopen en uiteindelijk vrij eenvoudig te behandelen zijn met onze op maat gemaakte behandelplannen.

Hieronder beschrijven we voorbeelden van onderliggende oorzaken die we vaak bij specifieke klachten tegenkomen zijn:

  • Heb jij ook klachten die niet overgaan?
  • Eerdere behandelingen die niet (voldoende) aanslaan?
  • Benieuwd of deze aanpak ook jouw klachten kan verhelpen?
  • Vraag direct een gratis telefonisch adviesgesprek aan!
wht-icon