img

CVS-behandeling bij chronische vermoeidheid (ME/CVS)

Heb je last van chronische vermoeidheid? Moe zijn we allemaal wel eens, bijvoorbeeld na een dag hard werken, een fysieke inspanning of een gebrek aan slaap. Vaak is er een duidelijke oorzaak van de vermoeidheidsklachten en gaan deze ook vanzelf weer over als je wat rust hebt genomen. Maar wat als je vermoeidheid helemaal niet verdwijnt? Wat als het maandenlang aanhoudt, je nooit uitgerust wakker wordt en sporten je alleen maar verder uitput? Dan heb je misschien last van het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (ME/CVS).

Wat is het Chronisch Vermoeidheidssyndroom?

Het Chronisch Vermoeidheidssyndroom staat ook wel bekend als CVS of ME/CVS. ME staat hierbij voor myalgische encefalomyelitis. Er kan sprake zijn van ME/CVS als je meer dan 6 maanden lang kampt met voortdurende en onverklaarbare vermoeidheid. Het Chronisch Vermoeidheidssyndroom wordt vaak verkeerd behandeld, waardoor mensen te vaak onnodig lang met de klachten blijven lopen. In Nederland zijn er zo’n 60.000 mensen die kampen met onverklaarbare vermoeidheid. Vaak zijn dit vrouwen tussen de 25 en 45 jaar oud.

Wat zijn de symptomen van chronische vermoeidheid?

ME/CVS gaat gepaard met uiteenlopende klachten. Een aantal van de meest voorkomende zijn:

  • Onverklaarbare en aanhoudende vermoeidheid;
  • Geheugenverlies of concentratieverlies;
  • Pijnlijke keel;
  • Stramme spieren;
  • Pijnlijke gewrichten;
  • Hoofdpijn of andere pijnen;
  • Slaapstoornis;
  • Verlies van eetlust;
  • Opgezette lymfeklieren in armen of nek;
  • Gevoeligheid voor licht, geluid en geuren.

Hoeveel van deze CVS-symptomen iemand heeft, verschilt per persoon. Wat alle patiënten echter gemeen hebben is dat de vermoeidheidsklachten niet overgaan na een goede nacht slaap en dat fysieke inspanning het gevoel van uitputting alleen maar verergert. Daarnaast kunnen langdurige CVS-klachten leiden tot psychische klachten, zoals depressie, stemmingswisselingen, paniekaanvallen of angststoornissen.

Patiënten te vaak miskend en verkeerd behandeld

Het Chronisch Vermoeidheidssyndroom is een ziekte die in Nederland vaak niet serieus wordt genomen. Artsen verwarren CVS met andere aandoeningen, omdat de symptomen vaag zijn en de klachten vaak lijken op andere syndromen en ziekten. Ook stellen ze vaak dat het ‘tussen de oren’ zit, waardoor patiënten zich miskend voelen. Behandelingen van CVS bestaan vaak uit psychotherapie of het voorschrijven van medicijnen die de symptomen onderdrukken in plaats van de oorzaken aanpakken. Dit helpt de patiënt niet, waardoor die met de vermoeidheid blijft doorlopen, soms wel jarenlang.

Wat is de oorzaak van CVS?

De oorzaak van ME/CVS komt vanuit ontstekingsprocessen in het lichaam. Als je last hebt van chronische vermoeidheid, dan maken ontstekingsprocessen cellen kapot. De oorzaken van deze ontstekingsprocessen kunnen heel divers van aard zijn. Soms begint het met het oplopen van een simpel virus of een bacterie, maar de oorzaak kan ook liggen in voedselallergie en psychologische stress. Daarnaast kan ook een lekkende darm of een disbalans in Omega 3 (te vinden in vette vis) en Omega 6 (te vinden in junkfood) de boosdoener zijn.

Zulke zaken zorgen voor zogenaamde ‘oxidatieve stress.’ Hierbij maken schadelijke deeltjes de cellen kapot. Heeft je lichaam te weinig herstellend vermogen, dan komt het in een vicieuze cirkel waardoor celbeschadigingen blijven optreden en de klachten alsmaar verergeren.

Chronische vermoeidheid aanpakken

Wil je eindelijk eens van je klachten af komen en je chronische vermoeidheid aanpakken? Newmedix heeft een bewezen CVS-behandeling die niet de klachten onderdrukt, maar de exacte oorzaak verhelpt. Het Chronisch Vermoeidheidssyndroom is een complexe ziekte waarbij het belangrijk is om oorzaak en gevolg van elkaar te onderscheiden. Newmedix doet om die reden grondig onderzoek en achterhaalt de individuele oorzaken van CVS. Op die manier krijgen patiënten een persoonlijk behandelplan dat écht effectief is.

Oplossing:

Onze succesvol bewezen CVS-behandeling is de oplossing

De CVS-behandeling van Newmedix zet in op het herstellen van de biochemische balans in het lichaam en het doorbreken van de vicieuze cirkel van de ontstekingsprocessen. In veel gevallen zijn patiënten met CVS gebaat bij een ander voedingspatroon en/of inname van voedingssupplementen. De voedingsstoffen die vaak aangevuld moeten worden bij CVS zijn onder andere B-vitamines, antioxidanten, vitamine C, magnesium, zink, L-tryptofaan, L-carnitine, Co-enzym Q10 en essentiële vetzuren. Indien nodig biedt Newmedix ook therapieën om lichaam en geest meer in balans te brengen, zoals mindfulness of coaching.

Loop niet langer met klachten rond en plan een gratis adviesgesprek

Heb je chronische vermoeidheidsklachten die niet overgaan? Heb je eerdere CVS-behandelingen gehad die niet aansloegen? Newmedix werkt samen met Prof dr. Michael Maes, op dit moment wereldwijd dé expert op het gebied van het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (ME/CVS) en stressgerelateerde aandoeningen. Met zijn bewezen CVS-behandeling heeft hij inmiddels al meer dan 600 mensen weer klachtenvrij gemaakt. Benieuwd of deze aanpak ook jouw klachten kan verhelpen? Vraag direct een gratis telefonisch adviesgesprek aan!

Wat zeggen onze cliënten:

Loop niet langer met klachten rond

Klachten die niet overgaan? Eerdere (cvs) behandelingen die niet (voldoende) aanslaan? Prof dr. Maes is op dit moment wereldwijd de nr 1. expert op het gebied van het chronisch vermoeiheidssyndroom (CVS / ME) en stress gerelateerde aandoeningen. Met zijn bewezen CVS behandeling heeft hij inmiddels al meer dan 600 mensen weer klachtenvrij gemaakt. Benieuwd of deze aanpak ook jouw klachten kan verhelpen? Vraag direct een gratis telefonisch adviesgesprek aan!

Download hier het nieuwe E-book

Prof. dr. M. Maes

De #1 wetenschapper op het gebied van chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS/ME).

Wil je meer weten?

Bekijk lezing van Prof. Dr. Maes over de oorzaken van het chronisch vermoeidheidssyndroom…

Ja, ik wil bespreken of u mij kunt helpen:

wht-icon