img

Hoofdpijn

In Nederland lijdt ongeveer 65% van de mensen regelmatig aan hoofdpijn. Bijna 2 miljoen Nederlanders lijden aan chronische hoofdpijn. Vaak worden deze symptomen niet serieus genomen. Mensen bestrijden hun hoofdpijnen door zelfmedicatie aan de hand van pijnstillers. Zeker 75% van de mensen doet aan deze vorm van zelfmedicatie.

Nadeel pijnstillers

Uit onderzoek is gebleken dat veel hoofdpijnmedicijnen hoofdpijn veroorzaken. Hoofdpijnmiddelen bestaan uit chemicalieën die aan de ene kant pijn bestrijdend zijn, en aan de andere kant als gifstoffen in het lichaam terechtkomen. Gifstoffen geven overbelasting aan de lever. Hierdoor blijven gifstoffen in het bloed, die hoofdpijn veroorzaken. Pijnstillers creëren zo een vicieuze cirkel. Paracetamol hoort hier ook bij!

Hoofdpijn is een signaal

Stel jezelf eens voor; het olielampje in je auto brandt. Zou je het draadje van de zekering doorknippen om van dat lampje af te zijn? Zou je het lampje bedekken, zodat je het niet ziet? NEE, dat doe je niet, want je weet dat het lampje een signaal is dat je vertelt dat er iets mis is met de motor en dat je moet ingrijpen. Waarom gaan we beter met die auto om, dan met ons lijf? We nemen pilletje na pilletje om het lampje te bedekken, terwijl ons lichaam ons gewoonweg probeert te vertellen dat er iets niet goed is met ons lijf.

Oorzaak hoofdpijn

Er is een oorzaak aan elke hoofdpijn, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn of welke andere hoofdpijn dan ook. Ook elke migraine aanval heeft een oorzaak. Natuurlijk neemt iedereen wel eens een pilletje om er even beter mee om te kunnen gaan. Maar uiteindelijk willen wij u graag helpen tot de kern en oorzaak van uw hoofdpijn door te dringen. Hoofdpijn kan te maken hebben met hormonale disbalansen, een minder goed voedingspatroon of vitamine tekorten… Er zijn allerlei oorzaken van hoofdpijn, zoals schimmelziekten, kwikvergiftigingen, die goed te ontdekken zijn met onze testmethodes.

Hoofdpijn genezen!

De diverse oorzaken van hoofdpijn zijn met onze testmethodes goed te onderzoeken. Wij hebben daarnaast goede behandelingen, die concrete oplossingen biedt. Ook u kunt wel degelijk van uw hoofdpijn verlost worden. Wilt u meer informatie, bel ons dan of maak meteen een afspraak. U kan ook lezen wat andere patiënten bij onze behandeling ervaren hebben. U kan zich ook inschrijven voor onze informatiebijeenkomst.

Informatie

de Jong, T. de Vries, H. Grundmeijer, H. 2007. Diagnostiek van Alledaagse Klachten. Bouwstenen voor Rationeel Probleemoplossen. Bohn Stafleu van Logum. Houten.

Gratis Adviesgesprek

Heeft u vragen over de oorzaken en een passend behandelplan? Vraag direct aan gratis adviesgesprek aan:

meer achtergrondinformatie

Lees meer achtergrondinformatie over spanningshoofdpijn, spierspanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn, de oorzaken van hoofdpijn, de chronische hoofdpijn oorzaken, en de behandelmogelijkheden van uw hoofdpijnen:

Spanningshoofdpijn
Spanningshoofdpijn komt in heel uw hoofd voor en vaak ook in uw nek. Het kan aanvoelen alsof er een band rond het hoofd zit. Spanningshoofdpijn geeft een doffe en drukkende pijn. De oorzaak is vaak niet duidelijk, maar veel mensen hebben het gevoel dat deze soort hoofdpijn door spanningsklachten veroorzaakt wordt. Ook wordt spanningshoofdpijn vaak vastgesteld, als de spieren in de rug en nek stram zijn. Door deze beknelling geraakt het hoofd overbelast en ontstaat pijn.
Kenmerken spanningshoofdpijn
 • de pijn zit aan allebei de kanten van je hoofd
 • het kan voelen alsof er een band rond je hoofd zit
 • de pijn is dof en drukkend
 • de pijn varieert tijdens de dag
 • de pijn is licht tot matig qua intensiteit
 • de plek in het hoofd waar de pijn is varieert
 • pijnlijke en stramme nek
 • pijnlijke en stramme schouders
 • soms ook misselijkheid
 • depressiviteit
Oorzaken spanningshoofdpijn
Een van de belangrijkste oorzaken van spanningshoofdpijn is spanning. Deze vorm van hoofdpijn komt vaak voor bij stress of wanneer iemand een poosje slecht geslapen heeft (emotionele stress). De spieren spannen zich aan in de nek, en er ontstaat hoofdpijn. Er zijn ook andere mogelijke oorzaken van spanningshoofdpijn, die we hier op een rijtje zetten:
Hormonale onbalans
als de hormoonhuishouding veranderd, kan er hoofdpijn optreden. Soms is dit migraine, soms is dit gewone hoofdpijn. Veel vrouwen hebben hier last van maar ook mannen kunnen er last van krijgen. Hoofdpijn kan optreden als een van de veel voorkomende overgangsklachten.
Toxiciteit
Rook, verflucht, teveel alcohol, gifstoffen in de voeding of uitlaatgassen… Het zijn allemaal belangrijke oorzaken van allerlei soorten hoofdpijnen. Hoofdpijn is in principe zelfs vrijwel altijd een signaal dat er zich te veel toxiciteit in het lichaam bevindt. Zelfs bij hoofdpijn bij inspanningen. Inspanning geeft druk op de spieren, die afvalstoffen produceren. Bij een lage toxiciteit in het lichaam heeft het lichaam voldoende vermogen deze afvalstoffen af te voeren. Bij verhoogde toxiciteit is dit lastig. Toxische stoffen blijven dan langer in de bloedbaan en veroorzaken hoofdpijn in de hersenen.
Inspanningen
Het lichaam en de spieren (lactaat of melkzuur) geven bij inspanningen en sporten ook gifstoffen vrij. Sport creëert op die manier een vorm van toxiciteit in de bloedbaan, die hoofdpijn veroorzaken kan. Bij sport gaan voedingsstoffen de cellen in, en komen gifstoffen en afvalstoffen de cellen uit. Bij een te hoge toxiciteit in het lichaam, door bijvoorbeeld te veel vrije radicalen, schimmelziekte (mycotoxines) e.d. geraakt het lichaam (de lever) overbelast. De lever kan dan het bloed niet meer goed en op tijd schoonmaken. Gifstoffen blijven dan in het bloed en veroorzaken hoofdpijn in de hersenen.
Ooginspanningen
Lezen bij slecht licht of het lezen van hele kleine lettertjes kan ook hoofdpijn veroorzaken. Als je een bril nodig hebt, maar deze niet gebruikt kan je ook hoofdpijn krijgen.
Kauwen
Soms krijgen mensen hoofdpijn door gebitsklachten of door overmatig kauwen. Ook tandenknarsende mensen hebben vaker hoofdpijn. Het vele eten van kauwgom kan ook bijdrage tot hoofdpijnen. De overbelasting van het hoofd door het kauwen heeft zelfs een naam. Het heet cranio-mandibulair-dysfunctiesyndroom (CMD).
Stress
Bij spanning en stress geraken de spieren van uw lichaam gespannen. Door deze overspanning in uw nek en rug kan spanningshoofdpijn veroorzaakt worden.
Verkeerde houding
Een slechte houding tijdens uw werk of bij het TV-kijken, of in de auto. Dit kan allemaal voor hoofdpijn zorgen. Sommige mensen hebben vaak hoofdpijn, omdat hun ene been langer is dan het andere. De rug staat dan scheef en dit veroorzaakt spanningshoofdpijn. Ook een verkeerde slaaphouding kan tot hoofdpijn leiden.
Moeheid
Als je een paar nachtjes niet goed geslapen hebt, is de kans groot dat je hoofdpijn krijgt. Een slechte conditie of te weinig ontspanning kan hier ook toe bijdragen. Spanningshoofdpijn kan ook een symptoom zijn van chronische vermoeidheid.
Voeding
Voeding is een hele belangrijke en niet goed erkende oorzaak van spanningshoofdpijnen. Voor veel mensen is het wel duidelijk dat producten met caffeïne bij hen hoofdpijn veroorzaken. Ook bevatten onze voedingsmiddelen tegenwoordig steeds meer Genetische Gemodificeerde Stoffen, kleurstoffen en smaakstoffen. Dit zijn allemaal scheikundige stoffen die potentiëel giftig zijn voor ons. Bij grote ophopingen veroorzaken deze toxische stoffen hoofdpijn.
Melk
Sulfaat-reducerende bacterieën (SRB’s) blijken betrokken te zijn bij de ontwikkeling van hoofdpijn. Hydrogene sulfide is een bijproduct bij de vertering van deze SRB’s.Via onze darmen komt deze stof in de bloedbaan en zo in de hersenen. De stof is giftig voor de celmembranen in het hoofd en de darmen en richt er schade aan. Verder heeft men ook aangetoond dat de stof het butyraat metabolisme verstoort. Byturaat is een essentiële stof voor de gezondheid van cellen. SRB’s zijn aanwezig in zuivelproducten.
Het weer
Sommige mensen zijn gevoelig voor weersomstandigheden en krijgen dan hoofdpijn.
Behandeling spanningshoofdpijn
Spanningshoofdpijn wordt door een conventioneel arts behandeld door middel van het vermijden van uitlokkende factoren, therapie of de behandeling met medicijnen. Als de hoofdpijn inderdaad een psychische grondslag heeft, is therapie absoluut aan te raden. Wij adviseren u altijd om te kijken, of er niet juist weer een biochemische grondslag is voor uw hoofdpijn, zowel als voor uw psychische klachten. Een depressie zou bijvoorbeeld door schildklierproblemen veroorzaakt kunnen worden en hoofdpijn door hormonale onbalans. Voor een natuurlijke behandeling van uw hoofdpijn, bent u bij newmedix aan het juiste adres.
Behandeling medicijnen
In de reguliere gezondheidszorg wordt spanningshoofdpijn soms ook met medicijnen behandeld. Simpele pijnstillers zijn paracetamol, panadol en aspirine. Sterke pijnstillers hebben ook een ontstekingsremmende werking. Dit zijn bijvoorbeeld Ibuprofen, Aleve, Naproxen, Advil en Sarixell. In sommige gevallen worden antidepressiva gebruikt, omdat deze de pijndrempel verlagen. Het risico van het behandelen van met medicijnen, is dat klachten kunnen verergeren. Dit is een groot nadeel van pijnstillers.
Onze behandeling spanningshoofdpijn
Bij newmedix bent u aan het juiste adres voor een structurele en natuurlijke oplossing voor uw spanningshoofdpijn. Heel veel spanningshoofdpijnen worden opgelost door voedingstekorten aan te vullen. Wij behandelen u graag en vaak met excellente resultaten. Wilt u meer informatie, bel ons dan of maak meteen een afspraak. U kan ook lezen wat andere patiënten bij onze behandeling ervaren hebben. U kan zich ook inschrijven voor onze informatiebijeenkomst.

Spierspanningshoofdpijn
Spierspanningshoofdpijn is een eenvoudige vorm van hoofdpijn, die ontstaat door overbelasting van de nek- en rugspieren. Doordat deze spieren te gespannen zijn, ontstaat spanning in het hoofd en zo ook hoofdpijn.
Toxiciteit
Toxiciteit speelt een belangrijke rol in spierspanningshoofdpijn, die enorm onderschat wordt. Zolang ons lichaam gezond is en er zich geen overdadige hoeveelheid gifstoffen in ons lichaam bevinden, zou spierspanning niet tot klachten hoeven lijden. Bij spierspanning komt lactaat (melkzuur) vrij. Dit is een afvalstof dat via het bloed afgevoerd wordt. Als er te veel afvalstoffen in het lichaam zijn, ontstaat er te veel oxidatieve stress en kan ook spierspanningshoofdpijn ontstaan.
Behandeling spierspanningshoofdpijn
Als u vaker dan u zelf als normaal of prettig ervaart, last heeft van spierspanningshoofdpijn laat u dan eens controleren op de toxiciteit in uw lichaam. Te veel toxische stoffen kunnen bijdragen aan het vaker of te vaak voorkomen van elke soort hoofdpijn. Wilt u meer informatie, bel ons dan of maak meteen een afspraak. U kan ook lezen wat andere patiënten bij onze behandeling ervaren hebben. U kan zich ook inschrijven voor onze kosteloze informatiebijeenkomst.

Clusterhoofdpijn
Clusterhoofdpijn wordt door veel patiënten als zeer ernstig en pijnlijk ervaren. Het komt niet zo veel voor en meer mannen dan vrouwen lijden er aan (Vermeulen 2012: pp. 42). Men vermoed dat ongeveer 10.000 mensen in Nederland aan clusterhoofdpijn lijden. Clusterhoofdpijn doet zich voor in aanvallen, die men clusters noemt, die van een kwartier tot een aantal uren duren. Men kan meerdere aanvallen per dag krijgen en het kan periodes van een week tot een maand aanhouden. De aandoening blijkt minder te worden, naarmate men ouder wordt. Het wordt ook neuralgie van Horton of Bing Horton Syndroom genoemd (Kuks J. & Snoek J. 2012: pp. 326).
Kenmerken clusterhoofdpijn
 • pijn doet zich aan één zijde van het hoofd voor
 • pijn bevindt zich bij de slaap, rond of achter de ogen
 • pijn is snijdend en bonzend
 • pijn straalt uit naar slaap en kaak
 • pijn begint meestal ‘s nachts
 • komt voor in clusters (periodes)
 • tijdens een aanval is het vaak lasting om stil te zitten
 • patiënten krijgen er tranende ogen van
 • de oogleden kunnen opzwellen tijdens een aanval
 • vernauwde pupillen
 • loopneus
 • verstopte neus
 • zweten
 • depressiviteit
Waarschuwingssignalen clusterhoofdpijn
Ongeveer 60% van de patiënten met clusterhoofdpijn spreekt van voortekenen net voor een aanval of enkele dagen ervoor. Mogelijke voortekenen zijn:
 • angstigheid
 • onrust
 • geïrriteerdheid
 • onbestemde gevoelens
 • verminderd positief gevoel
 • tintelingen in de neus of aan de slaap
 • prikkelingen rondom het oog of aan één kant van het gezicht
 • pijnlijk gevoel aan één kant van de nek
 • doof gevoel aan één kant van het gezicht
 • rode of tranerige ogen aan één kant van het gezicht
 • verstopte neus aan één neusgat
 • loopneus aan één neusgat
Oorzaken clusterhoofdpijn
Er zijn een aantal omstandigheden waarin het gemakkelijker is om clusterhoofdpijn te krijgen. Omdat clusterhoofdpijn te maken lijkt te hebben met onze biologische klok (aanvallen beginnen vaak ‘s nachts), vermoed men een afwijking in de hypothalamus. Studies hebben ook aangetoond dat de hypothalamus op een hele andere manier actief is tijdens clusterhoofdpijn aanvallen.
Andere mogelijke oorzaken van clusterhoofdpijn
Ontregelde bloedvoorziening
Soms kunnen zenuwen bekneld geraken doordat bloedvaten samentrekken en verwijden. Deze beknelling kan de pijnlijke clusterhoofdpijnen veroorzaken.
Magnesiumtekort
Clusterhoofdpijn heeft net als migraine te maken met het verwijden en samentrekken van de bloedvaten. Deze onderliggende aandoening van migraine heeft doorgaans te maken met magnesiumtekorten. In het geval van clusterhoofdpijn is dit precies zo. De meeste mensen met clusterhoofdpijn hebben tekorten aan magnesium en overschot aan calcium (Cohen 2004: pp. 41). Lees meer hierover onder De rol van magnesium-tekorten.
Erfelijkheid
In de reguliere geneeskunde denkt men wel eens dat clusterhoofdpijn erfelijk zou zijn. Hier is echter onvoldoende wetenschappelijk bewijs voor. Bij newmedix denken wij er eerder dat deze ogenschijnlijke erfelijkheid met voedingspatronen binnen families te maken hebben. In families waar een verminderde magnesium-opname is (er worden bv. te weinig verse groenten gegeten), komen meer clusterhoofdpijnen voor. Door steeds meer magnesiumtekorten, komt clusterhoofdpijn steeds vaker voor (Cohen 2004: pp.41).
Korte dutjes of jetlag
Er zijn mensen die zeggen dat ze clusterhoofdpijn krijgen door het doen van een dutje of door een jetlag. Naar deze gegevens wordt onderzoek gedaan, maar er is geen bewijs voor. Na korte dutjes veranderd echter de spanning in de hersenen. De bloedvaten openen zich en verwijden zich. Hiervoor zijn goede magnesium- en calciumvoorraden nodig (Cohen 2004). Calcium vernauwd de vaten, en magnesium verwijd ze weer. Ook in dit geval is niet het dutje, maar het magnesium-tekort de boosdoener.
Medicijnen
Alle medicijnen hebben positieve effecten en negatieve effecten. Een medicijn bestrijdt een symptoom aan de ene kant, maar veroorzaakt vergiftiging aan de andere kant. In die zin veroorzaken alle medicijnen bij een teveel aan toxiciteit in het lichaam hoofdpijnen. De lever wordt overbelast, er blijven te veel gifstoffen in het bloed en zo komen er te veel gifstoffen in de hersenen, wat hoofdpijn veroorzaakt. In het bijzondere nitraten worden geassocieerd met clusterhoofdpijn (Lareb 2004).
Toxiciteit
Alcohol, autogassen, roken en ander giftige stoffen kunnen allemaal een overbelasting van de hersenen veroorzaken en hieruitvolgend clusterhoofdpijn. Zowel roken als alcohol kan per direct een aanval oproepen. In feite geldt dit ook voor zeer toxische voedingsmiddelen. Jammer genoeg zijn mensen zich hier maar heel weinig van bewust. Indien uw clusterhoofdpijn met gifstoffen te maken heeft, kan newmedix u stap voor stap helpen uw lichaam op verantwoorde wijze te ontgiften, waardoor uw clusterhoofdpijnen kunnen verdwijnen.
Voeding
Volgens de reguliere geneeskunde zijn er geen bewijzen dat voeding clusterhoofdpijn veroorzaakt. Het is ook niet de voeding die de hoofdpijn in de hand werkt, maar de tekoren (m.n. ernstige magnesium-tekorten) en de overschotten aan toxische stoffen (m.n. kleur- en smaakstoffen, geurstoffen en andere chemische toevoegingen). Voeding veroorzaakt geen clusterhoofdpijn. Tekorten aan magnesium veroorzaken clusterhoofdpijn en een te hoge inname van gifstoffen wel (Cohen 2004).

Weersomstandigheden

Er zijn mensen die rapporteren dat zij meer last hebben van clusterhoofdpijn bij veranderende weersomstandigheden. Ook deze observatie ondersteunt het idee dat m.n. magnesium-tekorten clusterhoofdpijn veroorzaken. Bij veranderende weersomstandigheden vernauwen of verwijden de vaten in onze hersenen om zich aan te passen aan de omstandigheden. Te veel aan calcium en een tekort aan magnesium veroorzaakt dit proces (cohen 2004: pp. 9). Meer hierover onder De rol van magnesium-tekorten.
Behandeling clusterhoofdpijn
De reguliere behandeling van clusterhoofdpijn
Mensen met clusterhoofdpijn worden geadviseerd om triggers, zoals roken en alcohol, te vermijden. Grote hoogtes en hartmedicijnen kunnen allemaal een aanval uitlokken en men adviseert dan ook deze omstandigheden te vermijden. Triggers zijn echter niet de oorzaak van clusterhoofdpijn. De oorzaken van clusterhoofdpijn zijn te behandelen, door toxische stoffen te elimineren, te veel aan calcium te vermijden en magnesium-tekorten aan te vullen.
Behandeling medicijnen
In de reguliere gezondheidszorg wordt clusterhoofdpijn soms ook met medicijnen behandeld. Medicijnen die bij clusterhoofdpijnen gebruikt worden zijn verapamil, lithium, methysergide, pizotifeen, ergotamine of prednison. In sommige gevallen van clusterhoofdpijn werkt een zuurstofbehandeling goed. Medicijnen hebben allemaal bijwerkingen en bestrijden de symptomen en niet de oorzaken. Sommige van deze medicijnen hebben zodanig ernstige bijwerkingen, dat de bijwerkingen soms erger worden dan de kwaal zelf.
Neuro Stimulatie
In het Leids Universitair Medisch Centrum loopt een internationaal onderzoek naar het stimuleren van de achterhoofdzenuw met elektronentherapie bij mensen met clusterhoofdpijn. De behandeling is bedoeld voor mensen bij wie medicijnen niet meer werken. Deze behandeling gebeurt onder volledige narcose. Bij newmedix boeken we hele goede resultaten bij mensen met clusterhoofdpijn a.d.h.v. ontgifting en a.d.h.v. de aanvulling van voedingsstoffen. Hoewel internationale onderzoeken altijd goed zijn voor de vooruitgang van de wetenschap, zien wij deze elektrodentherapie als een onnodig paardenmiddel.
Onze behandeling spanningshoofdpijn
Bij newmedix bent u aan het juiste adres voor een structurele en natuurlijke oplossing voor uw clusterhoofdpijn. Heel veel clusterhoofdpijnen worden opgelost door voedingstekorten aan te vullen. Wij behandelen u graag en vaak met excellente resultaten. Wilt u meer informatie, bel ons dan of maak meteen een afspraak. U kan ook lezen wat andere patiënten bij onze behandeling ervaren hebben. U kan zich ook inschrijven voor onze informatiebijeenkomst.
Achtergrondinformatie
Cohen, J.S. 2004. The Magnesium Solution for Migraine Headaches: How to Use Magnesium to Prevent and Relieve Migraine & Cluster Headaches Naturally. Square One Publishers. New York. Kuks, J. Snoek, J. (eds.) Klinische Neurologie. Bohn Stafleu van Loghum. Houten. Lareb. 2004. “Migraine tijdens Gebruik van Nitraten. In: Geneesmiddelen Bulletin. No. 2. Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb. Vermeulen, M. Bergmans, J. 2012. Casusboek Neurologie. Bohn Stafleu van Loghum. Houten.

Oorzaken hoofdpijn
De oorzaak van hoofdpijn wordt in de conventionele geneeskunde niet altijd gevonden. Hoofdpijn heeft in ieder geval een signaalfunctie. Vaak is er niets ernstigs aan de hand, maar het is goed om de signalen serieus te nemen. De oorzaak van hoofdpijn kan immers heel ergens anders liggen, en dat kunnen ook ernstige oorzaken zijn. Denk hierbij aan aandoeningen als:
 • griep
 • oog-, oor-, tand-, kaakkwalen
 • gezwel in de hersenen
 • halsartrose
 • hoofdtrauma
 • geneesmiddelen
 • gifstoffen
 • hoogte
 • vermoeidheid
4 belangrijke oorzaken van hoofdpijn
 • voeding:
In zijn algemeen zijn voeding en allergieën een belangrijke oorzaak van hoofdpijnen. Strikte dieten kunnen aanvallen van de verschillende soorten hoofdpijn verminderen. Onder begeleiding vullen patiënten een hoofdpijndagboek in, om er achter te komen voor welke voedingsstoffen zij een allergie hebben die de betreffende hoofdpijn veroorzaakt.
 • tyramine:
Tyramine is een stof die in oude kaas, salami, soja of rode wijn zit. In lang gefermenteerde voedingsmiddelen zit meer tyramine. Sommige mensen zijn heel gevoelig voor deze stof en krijgen er hoofdpijn van.
 • hormonale disbalans:
Als onze hormonen uit balans zijn, kan dit een oorzaak zijn voor hoofdpijn. Bij vrouwen is dit de reden dat ze soms hoofdpijn hebben tijdens hun menstruatie. Omdat er tegenwoordig zo veel hormonen in ons voedsel zitten, kunnen ook voedingsmiddelen onze hormonen uit balans brengen. Het is om die reden te adviseren om biologische groenten en producten te eten. Hoe gezonder het voedsel dat we eten, hoe beter ons lijf in balans blijft.
 • stress:
Stress is een belangrijke en bekende oorzaak van hoofdpijn. Bij stress worden de spieren in ons lichaam en in de nek gespannen en kunnen we ook hierdoor al hoofdpijn ontwikkelen. Manieren om beter met stress om te gaan, helpen daarom ook tegen hoofdpijn. Het kan ook zijn dat uw lichaam te veel fysiologische stress ervaart. Lees meer hierover bij stress en burn out of lees meer over het belang van ontgifting onder onze 5 fundamentele stappen naar langdurige positieve gezondheid op celniveau.
Onze behandeling
Bij een behandeling in onze newmedix kliniek, zullen we samen met u de oorzaak van uw hoofdpijn proberen achterhalen. Dankzij onze uitgebreide bloedmetingen in samenwerking met Duitse en Amerikaanse laboratoria, zijn wij in staat uw bloed veel uitgebreider te onderzoeken, dan uw reguliere arts. Wij kijken hierbij naar toxische stoffen, de stand van zaken van uw vitamines en mineralen, magnesium-tekorten, calcium-overschotten en ook uw hormonale huishouding wordt onder de loep genomen. Zo komen wij tot een goed beeld, en de juiste behandeling van uw hoofdpijnen.
Achtegrondinformatie
Heeft u interesse in een onderzoek naar de oorzaak van uw hoofdpijn, maak dan een afspraak bij onze newmedix kliniek, of bel voor meer informatie. U kunt zich ook aanmelden voor een kosteloze informatiebijeenkomst, of hier meer lezen over de ervaring van patiënten die zich bij onze kliniek hebben laten behandelen.

Chronische hoofdpijn oorzaken
Chronische hoofdpijn heeft alles te maken met ons gehele lichaam. Zoals we elders op deze site al stelden. Stel je voor; het olielampje in je auto brandt. Zou je het draadje van de zekering doorknippen om van dat lampje af te zijn? Zou je het lampje bedekken, zodat je het niet ziet? NEE, dat doe je niet, want je weet dat het lampje een signaal is dat je vertelt dat er iets mis is met de motor en dat je moet ingrijpen. Waarom gaan we beter met die auto om, dan met ons lijf? Hoofdpijn is een signaal, dat er iets mis is in ons lijf.
Toxiciteit
Er is een heel belangrijke rol weggelegd voor toxicititeit bij elke vorm van chronische hoofdpijn. De orthomoleculaire geneeskunde hecht een groot belang aan het opsporen en verwijderen van toxische stoffen uit uw lichaam. Toxische stoffen die zich in uw lichaam bevinden kunnen bijvoorbeeld kwik, lood of schimmels zijn. Ook medicijnen zorgen voor een overbelasting aan toxische stoffen in uw bloed. Zodra uw lever overbelast geraakt, blijven giftige stoffen in uw bloed zitten en kunnen deze stoffen in de hersenen hoofdpijn veroorzaken.
Toxiciteit erg belangrijk voor chronische hoofdpijn
In de reguliere geneeskunde blijven giftige stoffen als een van de belangrijkste oorzaken van chronische hoofdpijn onderbelicht. Maar… we kunnen het lichaam niet genezen als de oorzaak van een aandoening niet opgeruimd wordt. Om onszelf te bevrijden van chronische hoofdpijn, kan het van belang zijn om de rol van gifstoffen te onderzoeken. Kwikvergiftiging en schimmelziektes (mycotoxine) zijn hierbij de belangrijkste en meest voorkomende oorzaken.
Toxiciteit onderzoeken
Het belang van allerhande vormen van toxiciteit in uw lichaam voor het ontstaan van chronische hoofdpijnen, wordt in onze newmedix kliniek niet over het hoofd gezien. Bij de behandeling maken wij gebruik van de 5 stappen voor het verkrijgen van lange termijn positieve gezondheidsresultaten op celniveau. Vanuit deze filosofie helpen wij uw lichaam ontgiften, vullen we tekorten aan en helpen we het lichaam haar zelfgenezend vermogen te hervinden. Zodra tekorten zijn aangevuld, en het lichaam ontgift is en weer beschikt over haar zelfherstellend vermogen, verdwijnt doorgaans de hoofdpijn.
Magnesium tekort
Het hedendaagse voedingspakket heeft extreme tekorten in magnesium. In 1900 voorzag ons voedingspatroon ons in ongeveer 450 milligram magnesium per dag. In 2000 voorzag ons voedingspatroon ons in ongeveer 200 tot 225 milligram per dag. De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) aan magnesium is 320 milligram voor mannen, en 420 milligram voor vrouwen. Dit betekent dat mannen en vrouwen in 1900 nog voldoende magnesium binnenkregen. Tegenwoordig hebben we vrijwel allemaal in meer of mindere mate aan een magnesium tekort (Cohen 2004: pp.25).
Magnesium, calcium en onze vaten
Magnesium speelt een belangrijke rol in het gezond functioneren van onze vaten en daarom ook bij chronische hoofdpijn. Hoofdpijn treeds op wanneer de bloedvaten van het brein niet goed functioneren. Abnormale samentrekkingen en abnormale verwijdingen van de vaten zijn met andere woorden de bron van de pijn. Deze abnormale samentrekkingen en verwijdingen zijn ook de oorzaak van de abormale visuele, auditieve, olfactorische en/of gevoelsmatige sensaties en pijn bij hoofdpijn.
De balans tussen magnesium en calcium
Calcium neigt ertoe spieren te doen samentrekken, terwijl magnesium ertoe neigt spieren te doen ontspannen. Wanneer er te veel calcium in de spiercellen van de aders stroomt, treeds vernauwing op. Wanneer er te weinig magnesium in die aders stroomt, is er geen stofje dat een vernauwing weer helpt ontspannen en verbreden. Hoe slechter magnesium en calcium in balans zijn, hoe groter het risico op chronische hoofdpijn (Cohen 2004).
Belang magnesium
Jammer genoeg wordt er aan magnesium nog steeds weinig aandacht besteed in de geneeskunde opleidingen in Europa en de V.S. Toch werd reeds in 1998 het belang van magnesium onderkend. “Het belang van magnesium in de pathogenese (het ontstaan) van migraine hoofdpijnen is duidelijk aangetoond door een groot aantal klinische en experimentele studies (Mauskop & Altura 1996)”.
Onderzoek en behandeling chronische hoofdpijn
Chronische hoofdpijn heeft een aantal belangrijke oorzaken, die door een conventioneel arts niet behandeld zullen worden. Wij nodigen u graag uit in onze newmedix kliniek om bij chronische hoofdpijn de oorzaken afdoende te laten onderzoeken en te behandelen. Bij newmedix doen we niet aan symptoombestrijding, maar wij gaan naar de kern van uw probleem. Wilt u meer informatie, bel ons dan of maak meteen een afspraak. U kan ook lezen wat andere patiënten bij onze behandeling ervaren hebben. U kan zich ook inschrijven voor onze informatiebijeenkomst.
Achtergrondinformatie
Cohen, J.S. 2004. The Magnesium Solution for Migraine Headaches: How to Use Magnesium to Prevent and Relieve Migraine & Cluster Headaches Naturally. Square One Publishers. New York. Mauskop, A. Altura, B. 1996. “Intravenous Magnesium Sulfate Rapidly Alleviates Headaches of Various Types.” In: Headache: The Journal of Head and Face Pain. Vol. 36. Iss. 3, pp. 154 – 160.

Wat te doen tegen hoofdpijn?
Ieder heeft zo zijn eigen idee over wat te doen tegen hoofdpijn. Bij migraine zijn er mensen die onder de douche gaan zitten in het donker. Het warme water doet de vaten in het hoofd verwijden en dit kan inderdaad een beetje helpen bij hoofdpijn. Anderen zeggen dat ze minder hoofdpijn krijgen als ze voldoende suiker binnen krijgen. Op de vraag wat te doen tegen hoofdpijn, heeft ieder zo zijn eigen antwoord.
Grondig onderzoeken
Bij newmedix onderzoeken wij uw lichaam aan de hand van onze 5 fundamentele stappen naar langdurige gezondheidheid op celniveau. Op de vraag wat te doen tegen hoofdpijn zouden wij zeggen: maak hiervoor een afspraak bij onze newmedix kliniek. Zeker als uw hoofdpijnen regelmatig terugkeren en uw leven verstoren. TIjdens ons onderzoek kijken we naar mogelijke allergieën, voedingstekorten, magnesium-tekorten, toxiciteit, hormonale onbalans etc. Vanuit de 5 fundamentele stappen werken we samen met u naar een hoofdpijnloos bestaan.
Behandeling tegen hoofdpijn
Wilt u meer informatie, bel ons dan of maak meteen een afspraak. U kan ook lezen wat andere patiënten bij onze behandeling ervaren hebben. U kan zich ook inschrijven voor onze informatiebijeenkomst.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE NIEUWSTE GEZONDHEIDSONTWIKKELINGEN EN

ONTVANG HET CEL HERSTEL VOEDINGSPLAN KADO

wht-icon