img

Vitamine B12 injectie

Heb jij al een langere periode last van gevoelloze vingers en gaat dit gepaard met tintelingen? Dan is de kans aanwezig dat je te maken hebt met een vitamine B12 tekort. Steeds meer mensen in Nederland krijgen hiermee te maken, waardoor een vitamine B12 inmiddels één van de bekendste vitaminen tekorten is. Op de lange termijn brengt dit tekort ernstige aandoeningen met zich mee wat betekent dat het van belang is om een vitamine B12 tekort zoveel mogelijk te vermijden. Om jouw gezondheid optimaal te houden bieden wij bij Newmedix een vitamine B12 injectie aan. Hiermee houd je niet alleen jouw gezondheid optimaal, maar voel jij je ook snel vitaler!

vrouw met vitamine b12 tekort

Ontstaan van een vitamine B12 tekort

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat ons voedingspatroon de afgelopen jaren in een razendsnel tempo is veranderd. Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld om iedere dag een stuk vlees te consumeren, terwijl wij tegenwoordig vaker kiezen voor diervriendelijke alternatieven. Dit komt vooral doordat wij ons bewust zijn van het dierenleed dat schuilgaat achter een lekker stuk vlees. Daarom zijn vleesvervangers, kokosmelk en verschillende noten enorm in populariteit toegenomen. De overstap naar een veganistisch voedingspatroon is beter voor onze planeet, maar brengt een groot nadeel met zich mee voor onze gezondheid. Je krijgt sneller te maken met een vitamine B12 tekort.

Waarom een vitamine B12 injectie?

Bij het volgen van een veganistisch dieet krijgt ons lichaam niet meer voldoende vitamine b12 binnen, dat alleen te vinden is in dierlijke producten. Dit heeft als resultaat dat het slikken van supplementen noodzakelijk is. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan supplementen als multivitaminen, vitamine B12 en vitamine C. Uit onderzoek is gebleken dat het dagelijks slikken van supplementen niet voldoende is om een ernstig vitaminen tekort tegen te gaan. Slechts 10% van alle vitamines worden opgenomen bij de inname van supplementen via de darmen. Voor een snelle en effectieve behandeling van een vitamine B12 tekort is een vitamine B12 injectie dan ook een aanrader.

Vitamine B12 spuit bij de volgende symptomen

Denk jij dat je te maken hebt met een vitamine B12 tekort? Dan is het belangrijk om te weten hoe je deze vitamine tekort gemakkelijk kunt herkennen. Om de symptomen bij iedereen onder de aandacht te brengen, vind je hieronder een opsomming van de belangrijkste symptomen:

  • Tintelingen
  • Weinig gevoel in vingers en voeten
  • Koude benen
  • Bewegingen gaan minder precies
  • Evenwichtsstoornissen
  • Bloedarmoede

Wanneer je al weken hinder ondervindt door één of meerdere van bovenstaande symptomen, dan is het verstandig om bij Newmedix een bloedonderzoek te laten uitvoeren. Hiermee kunnen wij vaststellen welke vitaminen tekorten je hebt en indien nodig met een behandeling komen. Bij een vitamine B12 tekort bieden wij als behandeling een vitamine B12 spuit aan.

Het gevaar van een vitamine B12 tekort

Bij een vitamine B12 tekort wordt er onvoldoende hemoglobine aangemaakt. Dit betekent dat de rode bloedcellen in jouw lichaam dit stofje niet voldoende bevatten. Vitamine B12 speelt een belangrijke rol bij de energieproductie vanuit vetten en eiwitten. Als je al een langere tijd te maken hebt met een vitamine B12 tekort, dan heeft dit een desastreuze werking op het functioneren van jouw zenuwstelsel. In de praktijk betekent dit dat het ruggenmerg, de zenuwen en de hersenen minder goed gaan werken aangezien deze organen afhankelijk zijn van vitamine B12.

Bovendien heeft een ernstig vitamine B12 tekort een negatief effect op de productie van neurotransmitters en bescherming van de zenuwcellen. Niet voor niets worden veel neurologische klachten zoals depressie en dementie in verband gebracht met een vitamine B12 tekort. Hiermee is deze vitaminetekort dus gevaarlijker voor jouw gezondheid dan dat vaak gedacht wordt. Om dit te voorkomen is een vitamine B12 injectie een uitstekende oplossing.

Kies voor een vitamine B12 injectie bij Newmedix

Bij Newmedix begrijpen wij als geen ander dat jij graag weer probleemloos door het leven gaat. Daarom helpen onze specialisten je graag bij het effectief aanpakken van een vitamine B12 tekort. Dit doen wij door jouw vitaminetekort bij de kern aan te pakken. Samen met jou kijken we naar jouw voedingspatroon en bepalen wij met behulp van een bloedonderzoek of er eventueel nog meer oorzaken zijn. Aan de hand hiervan maken wij een aanpak op maat waarmee wij jouw gezondheid weer optimaal kunnen krijgen. In vrijwel de meeste gevallen volstaat een vitamine B12 injectie waarmee jij je al snel weer vitaal voelt. Hoe lang blijf jij nog rondlopen met vervelende tintelingen en weinig gevoel in je handen?

Wat zeggen onze cliënten:

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Vermoed jij bij jezelf een vitamine B12 tekort? Bij Newmedix kijken we samen met jou naar de oorzaken en oplossingen hiervan, in plaats van ons te focussen op symptoombestrijding. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

Ja, ik wil bespreken of u mij kunt helpen:

wht-icon