BEL ONS OP: 040-7113026 OF MAIL INFO@NEWMEDIX.NL
HOME - AANDOENINGEN - STRESS & BURN-OUT
Heb je last van een burn-out of stress?
Burn Out & Stress
Stress is eigenlijk gewoon spanning. Iedereen heeft een beetje spanning nodig om te kunnen functioneren in het leven. Die spanning zorgt voor enige alertheid en paraatheid tot actie. Als er te veel of te langdurige stress aanwezig is, kan dit echter leiden tot klachten. Deze klachten reiken van een pijntje in de rug, tot ernstige fysiologische aandoeningen.
Stress in onze maatschappij
Eén-vierde van alle werknemers heeft last van vermoeidheidsklachten gerelateerd aan stress. 4 tot 7 % van de Nederlandse werknemers heeft last van burn out verschijnselen. Volgens het Fonds Psychische Gezondheid komen er elke dag 50 mensen bij, die door stress thuis komen. In totaal heeft Nederland 300.000 WAO-ers met stress gerelateerde psychische klachten. 30% van de stress klachten wordt veroorzaakt door conflicten op het werk.
Fysieke en mentaal/emotionele symptomen
Komen uw fysieke symptomen overeen met een burn-out of langdurige chronische stress?...
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
Komen uw metaal/emotionele gedagspatronen overeen met een burn-out of langdurige chronische stress?...
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
Chronische stress
Hoewel het menselijk lichaam redelijk capabel is in het omgaan met acute fysieke en of psychologische stress, kan chronische stress een variëteit aan negatieve effecten bewerkstelligen.
Consequenties van chronische stress
Aanhoudende chronische stress kan ons risico op een overweldigende hoeveelheid zenuw- en drukgerelateerde ziekten verhogen. Denk hierbij aan hoge bloeddruk, dementie en depressie. Chronische stress verhoogd ook ons risico op kanker. Volgens rapporten van de Amerikaanse Academie van Familiezaken en het Russische Departement van Familiezorg, zijn vrijwel 66% van de doktersbezoeken gerelateerd aan stress.
Maskeren stress of oplossen van oorzaak?
Jammer genoeg beroept de conventionele gezondheidszorg zich vaak op psycho-actieve medicijnen, die de symptomen van de aan stress lijdende patiënt verbloemen. Ondanks het feit dat stress aanzienlijke gezondheidsrisico’s met zich mee brengt, kiest men toch voor een maskerende oplossing. De problemen worden niet opgelost, de symptomen worden enkel afgevlakt.
De essentie van chronische stress
In de kern van chronische stress ligt een ontregeling van de hypothalamus-hypofyse-bijnier-functie in het endocriene systeem (zie plaatje). Dit is een onderling verbonden netwerk van fysiologische opdrachten-terminals die de productie van stress-hormonen, zoals cortisol en catecholamines (bv. epiferine en norepiferine) beheerst. Na een stressvolle gebeurtenis scheidt de hypothalamus het stresshormoon CRH uit, dat zorgt er vervolgens voor dat de hypofyse ACTH uitscheidt. Deze stof zorgt ervoor dat de bijnieren cortisol produceren. Men noemt dit ook wel de tweede stressrespons van het lichaam. Bij de eerste stressrespons, maakt het lichaam adrenaline aan. Dat werkt heel snel, binnen een fractie van seconden. Als stress aanhoudt, heeft het lichaam cortisol nodig en komt de hypothalamus-hypofyse-bijnier-functie in actie. Als deze functie verstoord is, kan het lichaam niet meer goed met stress omgaan en lopen er allerlei lichaamsfuncties in het honderd. Met alle schadelijke gevolgen van dien.
Ontregeling hypofyse-bijnier-as
Chronische stress leidt tot een ontregeling van de hypothalamus-hypofyse-bijnier-as. Daaruit volgen onbalansen in de niveaus van diverse stress-hormonen. Dit veroorzaakt allerlei stress-gerelateerde ziekten, zoals burn out en hart- en vaatziekten.
Behandeling
Newmedix heeft uitstekende behandelingen beschikbaar voor fysiologische en psychologische stress. Ook voor de gevolgen van stress kunnen wij u goed behandelen. U kan hieronderlezen wat andere patiënten bij onze behandeling ervaren hebben. Wilt u meer weten over de invloed van chronische stress op ons lichaam, wat cortisol nu eigenlijk is, wat de symptomen zijn van stress en burn out, en hoe men stress kan verminderen download hieronder het gratis e-boek
Wat zeggen onze cliënten:
 "Sinds de behandeling bij Newmedix zit ik veel lekkerder in mijn vel. Mijn lichaam voelt gewoonweg gezonder aan dan voor de behandeling. Ik was onregelmatig ongesteld en had last van stress, stemmingswisselingen, slapeloosheid en depressie. Ik begreep maar niet hoe dit allemaal kwam. Ik was ook aan het zoeken naar oplossingen maar kwam hier niet verder mee, tot ik naar Newmedix werd doorverwezen en via jullie erachter kwam dat ik met een hormoontekort kampte, wat mij zo enorm uit balans bracht. Ik heb nu meer energie en voel me over het algemeen lekkerder terwijl ik de behandeling nog niet eens afgerond heb, maar op de helft ongeveer hiervan ben. Ik zou andere mensen doorverwijzen naar jullie kliniek omdat ik er goed en vriendelijk geholpen wordt. Heb je een vraag, dan kan je altijd even een belletje doen. Ook vind ik het prettig dat ik bv. voor mijn vitamine D3 injectie, altijd zo maar even binnen kan wippen. Ik vond het wel jammer dat mijn hormoontesten – waarbij ik speeksel moest opsturen naar Duitsland – steeds kwijt geraakten met de post. Maar daar kunnen jullie dan ook weer niet zo veel aan doen."
 "Ik kwam naar de kliniek met stressklachten. Door jullie behandeling ben ik minder vermoeid en beter opgewassen tegen stress, omdat jullie mijn tekorten hebben aangevuld. 
 "Ik geef jullie behandeling een goeie 8. Heb me dankzij jullie behandeling een tijd heel erg goed gevoeld. Ik had meer rust in mijn hoofd, en was ook veel minder vermoeid. Ik stuur mensen ook door omdat ik me goed geholpen heb gevoeld en er ook vertrouwen in heb. Ik weet wel ook dat ik me aan de voedingssupplementen moet houden omdat ik anders ook wel weer meer stressgevoelig wordt. Dat vergt discipline." "Na de behandeling gaat het nu goed met mij. Ik kreeg allerlei infusen en een dieet voorgeschreven. Mijn klachten zijn sterk verbeterd, ik slaap minder (van 10 naar 8 uur), ik ben minder vermoeid, heb meer energie en een fitter gevoel. Ben zelfs ook weer gaan sporten. Mijn man en ik zijn erg tevreden."
 Heb met mijn behandeling een zeer positief resultaat bereikt. Heb meer energie en voel me minder futloos. Heb ook een vele betere mentale toestand, kan beter tegen stress, en zit lekkerder in mijn vel.
 Heb met mijn behandeling een zeer positief resultaat bereikt. Heb meer energie en voel me minder futloos. Heb ook een vele betere mentale toestand, kan beter tegen stress, en zit lekkerder in mijn vel.
Loop niet langer met klachten rond
Klachten die niet overgaan? Eerdere behandelingen die niet (voldoende) aanslaan? Benieuwd of deze aanpak ook jouw klachten kan verhelpen? Vraag direct een gratis telefonisch adviesgesprek aan!
Download hier het gratis E-boek:
De invloed van een burn-out en chronische stress op je gezondheid..
Ja, Ik wil bespreken of jullie mij kunnen helpen:
Newmedix
Bosseweg 7B
5682 BA Best
E-mail: info@newmedix.nl
Noodnummer: 040-7117285 (uitsluitend voor ernstige spoedgevallen) 24/7 bereikbaar
Kvk: 64783197
Btwnr: NL855840523B01
Bic: TRIONL2U
Iban: NL15TRIO0391089897
AGB code praktijk: 37058700
AGB code Dokter I. Arts : 84025212
AGB code Prof. dr. Maes: 3068317
AGB code drs. T. Kors: 90036368 (orthomoleculair therapeut aangesloten bij de MBOG)
Openingstijden praktijk:
Ma/Di/Do/Vrij: 09.00-17.00

Telefonische openingstijden:
Ma t/m Vrij: 09.00-13.00
Buiten deze tijden per email of contact formulier.
Gesloten
-Tussen kerst en nieuwjaar zijn wij gesloten
-Goede vrijdag
-Eerste en tweede Paasdag
-Koningsdag
-Hemelvaartsdag
-Eerste en tweede Pinksterdag
-Vakantiesluiting: 29 jul t/m 9 aug 2019
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML