img

Schildklierklachten

Heb jij al een langere tijd last van vermoeidheid en gaat dit gepaard met onverwachte gewichtstoename? Bij Newmedix weten wij al jaren als geen ander dat dit de eerste symptomen zijn van schildklierklachten. Dit zijn klachten waarvoor jij je absoluut niet hoeft te schamen aangezien er tegenwoordig meer dan 500.000 Nederlanders zijn die dagelijks de problemen van schildklierklachten ondervinden. Hierbij is het meest voorkomend probleem een traag werkende schildklier. Bij Newmedix zijn wij gespecialiseerd in functionele geneeskunde, waardoor wij graag samen met je kijken naar de onderliggende problemen van jouw schildklierklachten. Alleen samen krijgen wij jouw klachten weer onder controle!

Wat is een trage schildklier?

Ondanks de sterk toenemende schildklierproblemen in ons land zijn maar weinig mensen bekend met dit bijzondere orgaan. De schildklier is een vlindervormig orgaan in ons lichaam dat te vinden is aan de voorkant van jouw hals onder de adamsappel. Vanaf deze plek produceert het orgaan hormonen het vervolgens afgeeft aan het bloed, zodat jouw lichaam voldoende stofjes heeft om eiwitten, vetten en koolhydraten om te zetten tot energie. Dit fenomeen staat beter bekend als de stofwisseling.

Het zou je wellicht niet verbazen dat er bij een trage schildklier te weinig van deze hormonen worden afgegeven aan het bloed. Dit zorgt ervoor dat jouw lichaam minder goed voedingsstoffen kan omzetten naar energie. Op de lange termijn gaat jouw stofwisseling hierdoor aanzienlijk langzamer, waardoor je lichamelijk te maken krijgt met klachten. Deze klachten noemen we schildklierproblemen.

De klachten bij een traag werkende schildklier

Vrijwel iedereen die een trage schildklier heeft, ook wel bekend als hypothyreoïdie, krijgt te maken met verschillende klachten. Denk hierbij aan vermoeidheid, zwaarlijvigheid en vergeetachtigheid. Al deze lichamelijke problemen lijken op het eerste gezicht enorm op de symptomen van andere aandoeningen. Hierdoor komt het in de praktijk regelmatig voor dat iemand met een traag werkende schildklier een verkeerde diagnose krijgt.

Ontdek de symptomen van schildklierklachten

Het is het ontzettend belangrijk om vroegtijdig de symptomen van schildklierklachten te herkennen. Deze klachten kunnen zich uiten in zowel lichamelijke als geestelijke klachten en zorgen in vrijwel de meeste gevallen voor onderstaande symptomen:

 • Vermoeidheid
 • Kouwelijkheid
 • Droge huid
 • Concentratieverlies
 • Sloom gevoel
 • Verlaagde hartslag
 • Last van verstoppingen
 • Haaruitval
 • Tinteling in de handen
 • Gewichtstoename
 • Spierpijn en stijfheid
 • Prikkelbaarheid en depressiviteit
 • Heftigere menstruaties
 • Miskramen

Twijfel je of jij te maken hebt met schildklierklachten? Neem dan snel contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek binnen de functionele geneeswijze. Eén van onze specialisten neemt dan samen met je jouw klachten door om te bepalen of je mogelijk te maken hebt met bijvoorbeeld een traag werkende schildklier.

Onderschat een snelwerkende schildklier niet

Wij weten inmiddels dat het menselijk lichaam op een bijzondere manier in elkaar zit. Wanneer er sprake is van een beschadiging of infectie, dan probeert ons immuunsysteem zich zo snel mogelijk te herstellen. In sommige gevallen lukt dit niet altijd, waardoor medicijnen een uitkomst zijn. Bij Newmedix werken wij echter vanuit de functionele geneeskunde, waardoor we altijd kijken naar de onderliggende oorzaak van jouw klachten. Daarom kijken wij graag uitgebreid naar jouw traag- of snelwerkende schildklier.
Ondanks dat een snelwerkende schildklier minder vaak voorkomt dan een trage schildklier, brengt dit heftige klachten met zich mee. Dit komt vooral doordat deze schildklierklachten ontstaan door de productie van te veel schildklierhormonen, waardoor het schildklierhormoon TSH wordt onderdrukt.. Dit zegt je waarschijnlijk helemaal niets, maar hiermee bedoelen wij het hormoon dat ervoor zorgt dat de schildklier nieuwe hormonen kan aanmaken voor de stofwisseling.

Schildklierproblemen staan in verband met hart- en vaatziekten

Beheersen de schildklierklachten al een langere periode jouw leven? Dan is het noodzakelijk om te weten dat je een toenemend risico op hart- en vaatziekten hebt. Dit is niet zo vreemd aangezien deze kunnen worden veroorzaakt door onderliggende stress. Wanneer je bijvoorbeeld een snelwerkende schildklier hebt en in het dagelijks leven ontzettend veel stress ervaart, dan is de kans op aritmie oftewel hartritmestoornissen het grootst. Hierbij kan je denken aan bradycardie waarbij er sprake is van een te lage hartslag of tachycardie. In combinatie met een snelwerkende schildklier heeft dit een negatieve impact op jouw gezondheid.

Laat jouw schildklierklachten testen

Schildklierproblemen zijn een alledaags probleem waar veel mensen last van hebben. Toch blijft het vaak lastig om de symptomen van schildklierklachten vroegtijdig te herkennen. Om hier verandering in te brengen kun je een test gebruiken die jouw schildklierproblemen gemakkelijk diagnosticeert. Tijdens deze test worden zowel de T3, T4 als het TSH-hormoon bekeken. Ook bij Newmedix gebruiken wij deze test, waardoor we een duidelijk beeld kunnen scheppen van de werking van jouw schildklier. Alleen hiermee is het mogelijk om de onderliggende oorzaken van jouw schildklierproblemen boven water te krijgen.

Wat zeggen onze cliënten:

Loop niet langer met schildklierklachten rond

Beheersen de schildklierklachten inmiddels jouw leven? Kom dan naar Newmedix en laat je behandelen door onze ervaren specialisten. Al onze medewerkers zoeken naar de onderliggende oorzaken van jouw schilklierproblemen in plaats van te focussen op de bestrijding van symptomen. Dit doen wij onder andere door niet alleen naar jouw persoonlijke situatie te kijken, maar ook naar jouw voedingspatroon. Alleen op die manier is het mogelijk om zo snel mogelijk weer zorgeloos door het leven te gaan. Vraag snel een vrijblijvend adviesgesprek aan en wij helpen je graag.

Download hier het nieuwe E-book

Prof. dr. M. Maes

De #1 wetenschapper op het gebied van chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS/ME).

Wil je meer weten?

Bekijk lezing van Prof. Dr. Maes over de oorzaken van het chronisch vermoeidheidssyndroom…

Ja, ik wil bespreken of u mij kunt helpen:

wht-icon