Heb je last van een depressie?
Huidige stand van zaken 
Meer dan 1 miljoen Nederlanders gebruiken intussen antidepressiva. Uit onderzoek blijkt echter dat deze middelen nauwelijks beter werken dan een placebo en dat ze enkel werken bij zeer ernstige depressies. Bij slechts 30 procent van de gebruikers is maar sprake van een ernstige depressie. Bovendien behandelen ze niet de oorzaak van de aandoening en hebben ze veel bijwerkingen. 
Nieuwe ontdekkingen 
Prof dr. Maes, internationaal wetenschapper op het gebied van depressie, auto-immuun ziekten en chronische vermoeidheidsziekten. Hij doet al jaren onderzoek naar de oorzaken van depressie en andere stress gerelateerde aandoeningen. Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er aantoonbare lichamelijke oorzaken zijn. Prof. Maes ontdekte dat de oorzaken van een depressie te vinden zijn in onder meer ontstekingsactiviteit op celniveau, tekorten aan bepaalde vitamines, mineralen en vetzuren en een lekkende darm. Nieuwe innovatieve onderzoeken kunnen deze onderliggende oorzaken blootleggen. Vervolgens kan er een duurzame oplossing worden geboden zonder dat het noodzakelijk is om chemische medicatie te gebruiken. 
Het programma
Prof. Maes heeft in samenwerking met Newmedix een behandelprogramma ontwikkeld dat is gericht op de oorzaak van deze aandoeningen, op zowel het lichamelijke als op het emotionele/mentale niveau. Op basis van fysiek onderzoek worden tekorten aan vitamines, mineralen en vetzuren aangevuld en krijgen mensen voedingsadvies. Een bijkomende effectieve behandeling voor het emotionele/mentale gedeelte van depressies en stress-gerelateerde aandoeningen is de mindfulness based cognitive therapy. Hierbij worden mensen door middel van coaching sessies begeleid.
Vergoedingen
Het programma komt deels in aanmerking voor vergoedingen vanuit de zorgverzekering. Voor meer info kunt u een gratis adviesgesprek aanvragen.
Wat zijn de voordelen van dit programma
  • Oorzaak gericht
  • Natuurlijk 
  • Wetenschappelijk
  • Fysiek en mentaal 
  •  Ervaren team
  •  Innovatief
  •  Effectief
  •  Duurzaam
Interesse?
Ben je geïnteresseerd geraakt in het programma en wil je geholpen worden met je depressie of burn-out? 
Vul dan hieronder uw gegevens in. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. (je gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld)
Bekijk onze aanpak..
In het korte filmpje leggen we onze aanpak uit...

Mindfulness based cognitive therapy

Hoe gaat dit coaching traject jouw helpen?

Fase 1: Inzicht en bewustwording 
In het begin van het coaching traject werken we samen uit hoe je patroon er precies uitziet en wat voor emotioneel thema (oorzaak) dit patroon in stand houdt. 

Fase 2: Oefenen in gedragsverandering en verwerking 
Zodra dit helder is krijg je praktische handvatten waarmee je dit stapsgewijs gaat veranderen. Via mindfulness leert je hoe hoe je je stress signalen kan herkennen, jezelf kan ontspannen en hoe je met lastige gevoelens om kan gaan zoals angst, onzekerheid, verdriet en boosheid. Hierdoor kun je jouw thema steeds een beetje meer verwerken, waardoor je steeds meer zelfvertrouwen krijgt. 

Fase 3: Voor jezelf gaan staan vanuit compassie en acceptatie
Je hoeft niet meer voor delen van jezelf weg te lopen. Je krijgt meer zelfacceptatie en je leert om meer van jezelf te houden. Je erkent meer wat je energie kost en waar je energie van krijgt. Hierdoor ga je betere keuzes voor jezelf maken. 
Wat zeggen onze cliënten:
 "Elk jaar opnieuw zag ik enorm tegen de winter op. De winter voor ik bij Newmedix kwam was het geëscaleerd in een heel verkeerd slaappatroon, slecht eten, me heel somber voelen en ga zo maar door. Door toeval kwam ik bij Newmedix terecht, en hebben zij mijn vitamines en mineralen getest. Ik bleek tekorten te hebben en kreeg supplementen, dit hielp enorm. Ik bleef echter kampen met neerslachtigheid. Ik kreeg een vitamine D injectie om mijn lichaam en vitamine D waardes een boost te geven. Sindsdien zijn de klachten van mijn winterdip verdwenen en heb ik nooit meer een winterdepressie gehad."
 Ik kwam naar de kliniek met klachten als vermoeidheid, slapeloosheid, en spanningen. Ik had last van stress en was angstig. Ik had wel al last van mijn schildklier, maar kreeg daarvoor een behandeling bij de huisarts waarbij mijn klachten niet verdwenen. Ik bleef maar zoeken maar kwam er via de huisarts maar niet verder mee. Bij jullie krijg ik een behandeling met natuurlijke hormonen en dat blijkt erg goed te gaan. Ik ben pas op de helft, maar merk goede verbeteringen wat betreft mijn energie, en mijn geestelijke spanningen en klachten nemen af."
 Mijn angsten begonnen eigenlijk tijdens de overgang. Ik werd instabiel en emotioneler. Op zeker moment durfde ik niet meer alleen te zijn, ik durfde de straat niet meer op, ik durfde geen auto meer te rijden en ik had een sociale angst. Ik ging dus ook niet meer mee naar feestjes. Ik was enorm onrustig en kon geen kant op met mezelf. De huisarts gaf hormoontherapie maar dat hielp niet, dus stuurden ze mij naar de psychische hulpverlening. Ook antidepressiva hielpen niet tegen mijn angsten. Door jullie grondige onderzoek, ontdekte ik allerlei tekorten te hebben wat betreft vitamines en mineralen. Binnen een aantal weken na de infusen, knapte ik helemaal op. Het heeft me zo een enorme goed gedaan, dat is echt onvoorstelbaar. Ik ben niet meer angstig, heb weer rust, durf weer alleen te zijn, rijd ook weer auto en ga weer samen met mijn man naar de feestjes die altijd zo leuk waren."
 Ik bleef huilen na een periode van burn-out en had ook last van een voortdurend naar gevoel in mijn buik. Al het verdriet dat naar boven kwam hebben we langzaamaan afgepeld en met behulp van de mindfulness Based Cognitive Therapy een plek gegeven. Langzaam werd het huilen minder en ook de buikpijn. Tegelijkertijd hebben we mijn terugkerende en belemmerende patronen onderzocht en hier nieuwe patronen voor aangeleerd. Dat is hard oefenen maar zeer waardevol en goed om te ontdekken wat deze patronen zijn en ze letterlijk te zien. Nu, terugkijkend, hebben we een lijst gemaakt met wat ik heb aangepakt en veranderd in mijn leven. Ik ben ook meer voor mezelf gaan staan en voel me weer blij van binnen ook al zijn er nog struikelblokken te nemen. Verder heb ik geleerd niet meer te vluchten voor mijn verdriet maar stil te staan bij wat er in mijn lijf gebeurt en vooral goed te voelen met behulp van mindfulness. Indien er veel negatieve gedachten zijn vul ik ze aan met positieve gedachten zodat de negatieve naar de achtergrond verdwijnen. Ik ben dankbaar voor wat er nu is en waar ik sta. Ik ben bovenal geen slachtoffer meer. Mijn traject bij Newmedix heb ik als zeer waardevol ervaren en heeft tot meer inzicht in mezelf geleid. Als ik me een dag wat minder voel raak ik niet meer direct van mijn stuk maar ben ik lief en aardig voor mezelf. Ik ben nog steeds snel geëmotioneerd maar ik raak er niet meer door van slag. Verdriet mag er zijn naast blijdschap en het leven is een stuk mooier geworden voor mij. Ik mag er zijn. Ik doe er toe. Ik ben goed zoals ik ben en ik heb de regie over mijn leven genomen. 
Loop niet langer met klachten rond
Klachten die niet overgaan? Eerdere behandelingen die niet (voldoende) aanslaan? Prof dr. Maes is op dit moment wereldwijd de nr 8. wetenschappelijk expert op het gebied van depressie en nr 1. op het gebied van het chronisch vermoeiheidssyndroom (CVS/ME) en stress gerelateerde aandoeningen. Met zijn bewezen behandelplan heeft hij inmiddels al meer dan 600 mensen weer klachtenvrij gemaakt. Benieuwd of deze aanpak ook jouw klachten kan verhelpen? Vraag direct een gratis telefonisch adviesgesprek aan!
Wil je meer weten?
Bekijk onderstaande lezingen door psychiater prof. dr. Michael Maes over de laatste wetenschappelijk inzichten en behandelingen op het gebied depressie:
Ja, Ik wil bespreken of jullie mij kunnen helpen:
Newmedix
Bosseweg 7B
5682 BA Best
E-mail: info@newmedix.nl
Noodnummer: 040-7117285 (uitsluitend voor ernstige spoedgevallen) 24/7 bereikbaar
Kvk: 64783197
Btwnr: NL855840523B01
Bic: TRIONL2U
Iban: NL15TRIO0391089897
AGB code praktijk: 37058700
AGB code Dokter I. Arts : 84025212
AGB code drs. T. Kors: 90036368 (orthomoleculair therapeut aangesloten bij de MBOG)
Openingstijden praktijk:
Ma/Di/Do/Vrij: 09.00-17.00

Telefonische openingstijden:
Ma t/m Vrij: 09.00-13.00
Buiten deze tijden per email of contact formulier.
Gesloten
-Tussen kerst en nieuwjaar zijn wij gesloten
-Goede vrijdag
-Eerste en tweede Paasdag
-Koningsdag
-Hemelvaartsdag
-Eerste en tweede Pinksterdag
-Vakantiesluiting: zie homepage
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML